Sunday, September 02, 2007

Rollon markkinassa

Sinänsä täysin epäolennainen ja jokseenkin merkityksetön asia, paitsi että se yleistyessään ärsyttää.

Mikä on se ihmeellinen liike-elämän kielenkäyttöä heiluttava trendi, joka saa fiksut ihmiset vääntämään markkinat yksikölliseen muotoon? Kenties siitä tulee turvallinen tunne, ehkä yksiköllinen käsite ei tunnu niin armottomalta ja arvaamattomalta. Mutta eikös markkina ole kovin suppea käsite. Markkinoilla olisi paljon enemmän kasvupotentiaalia.

Vai onko siinä sittenkin ripaus osoitusta siitä, että hei mä seuraan miten mielipidevaikuttajat puhuvat ja käytän täsmälleen samoja termejä kuin he? Sinänsä niin inhimillistä ja ymmärrettävää, mutta toisaalta erä suomiräbäyttäjäkin sen dumaa osuvasti: "Kukaan ei oo johtanut seuraamalla."

Tuskin tietoinen arroganttiuskaan käy selitykseksi. Lopulta epäilisin sylttytehtaaksi Englantia, jossa sanaa käytetään yksiköllisessä muodossa. Sääli, sillä tämä selitys ei ole viestinnän parissa työskenteleville ihmisille erityisen mairitteleva. Pitäisihän nyt yksi tärkeimmistä työkaluista hallita. Tai sit mä oon vaan niinku ol'skool tässä casessa. Mut yhtä kaikki ainakin ylpeä äidinkielestäni.

Rovaniemen markkinaan vein mä Lapin kultaa
Sitähän on mulla niin kuin etelässä multaa

Kirjoitti Antti Huttunen @ 5:08 AM