Wednesday, August 22, 2007

MOS-uutiset

Tekisipä mieleni ottaa pieni läpileikkaus viikon uutistarjonnasta, kun muutama mielenkiintoinen juttu on silmiin osunut. Ei kai moiseen muu auta, kuin antaa palaa vaan -attitude

Nimitysonnittelu

Ensimmäkin Mainonta on syvältä ja allekirjoittanut onnittelevat aiemmasta ammatillisesta elämästä tuttua Marina Krausea Comma Groupin ja Midas Touchin yhdessä perustaman Midas Touch LomaSuomi Oy:n toimitusjohtajanimityksestä. Menestystä sinne, olette sen ansainneet! Ja terkkuja tutuille.

Yrityksen nimessä toki hyödynnetään kaksi taustalla olevaa tarinaa, mutta sen palveluiden arvoista ja niiden ilmetymästä asiakasyrityksille ja loppuasiakkaille sekä arvo- ja palvelulupauksesta olisi ehkä jotain osuvampaakin voinut kiteyttää. Mitähän muuten Kulovalkealle kuuluu?

Palkkamalttia

Teknologiateollisuus puolestaan puhuu asiaa suitsimalla palkkamalttia aloille, joilla tuottavuus ei ole kasvanut samassa tahdissa kuin sen jäsenistön. Soisi ammattiliittojenkin kantavan kortensa tuottavuuden eteen pelkän rahastamisen sijaan. Ehkäpä yhteistyössä työnantajajärjestöjen kanssa olisi saavutettavissa työhyvinvointia edistäviä ratkaisuja, mikä suoraan varmasti vaikuttaisi tuottavuuteenkin. En vaan ole koskaan ymmärtänyt muutoksen vastustamista pelkän periaatteen takia.

Verorahojen tehokäyttöä

Välillä täytyy hämmästellä sitä, ovatko asiat Suomessa sittenkin liian hyvin. Poliisilla ei nähtävästi ole parempaa tekemistä, kuin FPS:n tukemana ennaltaehkäistä kulttuurin korkeaa ilmentymää, katutaidetta.

Meneltemä on varsin huvittava, tiedustelun tehostamiseksi kyseinen instituutio käyttää Googlea. Jenkeillä on sentään Echelon, joka kuulee meidänkin kännykkäpuhelumme ja seuloo sähköpostimme.

(Offtopic - Jännittävää, että iPhonen tietoturvasta jaksetaan vouhottaa, kun armeijassa sattui silmiin osumaan elävä demonstraatio siitä, kuin gsm-puhelin saadaan melkeinpä kotikonstein kuunteluun muutamassa sekunnissa.)

Joutuu siteeraamaan erästä tuttavaa: "Tämä taitaa valitettavasti vain tukea käsitystäni siitä, että mikäli jostakin evenemangista ei tiedota viikkotolkulla etukäteen pitkin poikin julkisia nettifoorumeita ja tienvarsia, on poliisi sen olemassaolosta pihalla kuin lumiukko.".

Blogilöydös

Kiitos sähköpostiin pudonneen vinkin, muistan viimein mainita muutaman kerran semisatunnaisen surffailunkin kautta löytyneestä Strategy of Giving -blogista. Erittäin mielenkiintoista luettavaa. Luonnehdinnan mukaan kyseessä on blogi, joka yhteisöllisyyden kautta pyrkii kehittämään yrityksille uuden strategisen, antamiseen perustuvan ajattelumallin.

Asialla pätevää porukkaa Yhtyneiden Kuvalehtien omistamasta Kynämies Oy:stä. Tööttään linkin vielä tuohon listaukseen jatkoksi, niin löydätte tulevinakin aikoina tämän tuttavuuden helposti.

Mömmöissä

Marmain Heimo Hatakka ilmoittaa toimituksen kommentissa, että verkossa yhteisöllisyys on low involvement -tuote. Voi voi, pahasti metsään menee. Kyllä se on aika huikeaa, ehkä kirjoittajan oma cup of tee on vielä löytymättä. S0 n00b. Rinnalle kaivettu pienoisrautatie-esimerkkikään ei tuo lisävalaistusta. Ihq. Lisäksi artikkelista puuttuu täysin näkökulma verkkoyhteistöjen ilmenemisestä ihan IRL. OMG. Lopuksi teksti kääntyy vielä lehtiin ja niiden sähköiseen ulottuvuuteen, josta muistaakseni lyhyehkö tovi sitten kirjoitinkin muutaman sanasen. lol.

Muuta

Evialla menee vieläkin huonosti, vaikka noin vuosi sitten taidettiin vakuutella, että daivaava kehitys on vain väliaikaista. Käsittääkseni johdossa on tapahtunut kuitenkin hyvin vähän muutoksia. Vaikea uskoa, että oikenee. Mutta pitihän muuan maihinnousun Normandiassa olla epäonnistumaan tuomittu.

Laundryn blogiin ei voi kommentoida ilman rekisteröitymistä. Ärsyttävää. Lehmänhermoni eivät kestä. Mutta hyö linkkasivat Stig Doggin Vadelmasuklaaseen ja pohtivat, miksei herraa ole alistettu markkinoinnin alttarille.

Tuli mieleen tuttavani kertomus ajalta, kun hän oli jakanut mainoksia jossain päin Vantaata. Erään oven kohdalla hän oli ottanut nipun käteensä, kun ovi oli pöllähtänyt auki. Ovelle tullut, klassiseen hippi-stereotypiaan täydellisesti osunut hahmo oli tehnyt palvovia eleitä ja todennut: "Oi suuri mainonnan jumala, säästä minut lappusiltasi.". Nauratti.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 10:18 AM