Monday, August 13, 2007

Maailmassa monta

Kun seikkailee verkon ihmemaassa, jäävät Liisan kokemukset valkoisine jäniksineen, pelikorttisotilaineen ja hatuntekijöineen toiseksi. Internet pursuaa ajoittain todella käsittämättömiä kummallisuuksia. Tällä kertaa kaninkolona toimi Jyväskylän liepeillä sijaansa pitävien tuttujen Cutline-niminen yritysallianssi.

Siinä ei sinänsä ole vielä mitään ihmeellistä, ellei jätkien asennetta, intoa ja lahjakkuutta lasketa sellaiseksi. Ihmetta ja kummaa se on, kun vertaa Cutlinen henkilöiden nimiä ja osaamista helsinkiläisen Ide Advertising & Design Ky:n henkilöstöön. Luulin, että ihmisten kloonaaminen oli eettisesti arveluttavaa. Tiedä sitten.

Tietysti asiaa kysymään näiltä varmasti tutuiksi tiedetyiltä ihmisiltä. Olivat hämmästelleet asiaa. Pohtivat, josko Jyväskylässä on turhan tiukkapipoinen ja jämähtänyt asenne, kun moinen ei tunnu hyvältä saati soveliaalta. Ehkä täytyy juoda vielä toinen kupponen kahvia, että ymmärtäisi, mistä on kysymys.

On muuten harvinaisen ärsyttävä ratkaisu tuolla Ideadvertisingin sivustolla. Fläsäintro paukauttaa selaimen koko screenille. Se tuntuu henkisesti samalta, kuin nämä parhautta huokuvat Tuomu Ruudun taklaukset. Mutta itse siis on henkisesti venäläispelaajan asemassa. Asia nyt vaan on niin, että moinen automaatio on henkistä väkivaltaa. Minä haluan pitää selaimeni ikkunan tismalleen itselleni sopivassa koossa, sen verran mulkvistia asuu minussakin.

Liiketoiminnan kannalta jännittävä ratkaisu on piilottaa yhteystiedot Mitä-linkin takaa aukeavan linkin taakse. Käyttäjänä odottaisin näkeväni ne heti sivulta tai etusivun yhteystiedot-linkistä. Vähän saman ongelman kanssa painii Ilme-nimellä itseään kutsuva mainostoimisto. Kotisivuissansa on jotain etäisesti tuttua...

Sen enempää visuaalisiin, teknisiin ja käytettävyyttä koskeviin ratkaisuihin kantaaottamatta kuitenkin täytyy hämmästellä, että yhteystiedot on taas jemmattu hieman piiloon. Tutkiskelunkaan jälkeen en löydä sivuilta tietoa, missä kaupungissa toimisto pitää majaansa. Sen sijaan tiedän, kuinka pitkä kukin Ilmeen ihminen on. Mä olisin ehkä ankeana ihmisenä korvannut sen vaikka osaamista koskevalla tiedolla. Tai jättänyt pois. Tai vienyt pidemmälle.

Muuta

Sähköposti jyrää suorassa.

Verkkomainonta jyrää Ranskassa.

Päivitin blogit toptenin.

Lopukevennyksenä vielä pieni spekulatiivinen, mutta hyvin tehty uutispätkä kahden tunnin takaisista tapahtumista. Mitä olisi elämä ilman internetiä? (via Musiikkiuutisia)

Tästä jatkaa hetken kuluttua sää.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:13 PM