Tuesday, May 02, 2006

800.000 € moka

Muutama päivä sitten eräs 800.000 euron moka ylitti uutiskynnyksen. Kansanuutiset-niminen aviisi oli myöhästynyt lehdistötukihakemuksen ehdottomasta deadlinesta.

On sinänsä jo poliittisesti suuntautuneen lehden ennestäänkin haastavaa uskottavuutta koettelevaa, että tällainen moka pääsee tapahtumaan. Eivätkö ne osaa hoitaa asioitaan? Almanakassa on sivuja ja niillä on tietty numero. Siihen voi kirjoittaa, mitä silloin pitää tehdä. Ei niin vaikeaa.

Vakavammin, pelkkää rahoitusvajetta suuremmaksi homman tekee se, että yllättävän moni ihminen havahtui siihen tosiasiaan, että maassamme on sekä kaupallisesti, että poliittisesti arveluttava puolueiden lehdistötukijärjestelmä. Isot lehtitalot astelevat omia latujaan ja puolueiden äänenkannattajat omiaan. Ulkopuolisen tahon on vähän vaikeampi saada mieluista pääkirjoitusta. Toisaalta, jopa 25 % liikevaihdosta kattavan tuen voi katsoa vääristävän vapaata kilpailua aika tavalla. Jostain syystä se ei näy tuotteen laadussa.

Viestinnällisesti tämä on kolaus myös vasemmistoliitolle. Hyvää julkisuuskuvaahan on hoidettu onnistuneilla puheenjohtajakuvioilla ja heti perään tällaista.

Ehkä on onni onnettomuudessa, että antikapitalistinen vasemmisto ei puolueista eikä sen medioista juurikaan välitä. Aiheen kiinnostaessa enemmän, suosittelen vierailemaan täällä loisteliaan artikkelin parissa.

Olisiko mitään ollut sitten tehtävissä? Ainakin yksi pää putosi, jostain syystä syyllisen löytäminen nähdään Suomessa aina tärkeimpänä asiana. Ainakin nyt tiedottaminen näyttää kaikkea muuta kuin hallitusti ja ajatuksella toteutettuna.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:33 AM

Read or Post a Comment

Asiaa. Kyllähän sitä vastuullisessa asemassa olevien ihmisten pitäisi todellakin hallita kalenterin käyttö. (Tosin osataan sitä yksityiselläkin puolella, vrt. Patrian AMV:n Portugalin keissi.)

Puoluetuki ja puoluelaki ovat aikansa eläneitä. Saapa nähdä julkaiseeko lehdistötueton KSML tämänpäiväistä aihetta koskevaa pääkirjoitustaan kritisoivan kirjoitukseni muokkaamattomana. (Linkkaisin myös pääkirjoitukseen, ellei KSML pitäisi tärkeänä olla saavuttamatomissa webissä.)

Posted by Anonymous Pasi @ 8:14 AM #
 
<< Home