Tuesday, April 25, 2006

Syitä hymyillä

Aamulla tuli taas nähtyä teko, jollaisia jokaisen brändistään huoltakantavan yrityksen koko henkilöstön tulisi kyetä tekemään. Eikä se ole edes vaikeaa. Bussikuski nimittäin kurvasi sujuvasti länäriltä pois viimeiseltä rampilta sen sijaan, että olisi ajanut suoraan, kuten reitti kuuluu.

Vilpitön pahoittelu ja "taisin ajaa väärin" jo toivat hyvän mielen. Ja rikkoihan sattuma rutiineita, mikä on aina tervettä. Ekstrana hän laski vielä ihmiset ulos ihan siinä keskellä katua. Pääsivät viereiseen taloon kerrankin tosi lyhyellä kävelemisellä. Nappisuoritus. Näin virheet käännetään voitoksi. Mutta se vaatii, että ne ottaa kontolleen, niille antaa kasvot. Suurin osa on siihen liian ylpeitä. Mutta kukaanhan ei ole omasta mielestään tosikko.

Muutama kilometri aiemmin länärin varrella on maisema, joka hakee Suomessa vertaistaan. Metro-lehti kertoo, että Nokian, edesmenneen Radiolinjan, Koneen ja Fortumin rakennukset saavat seurakseen Suomen korkeimman pilvenpiirtäjän. Tai rakennuksen, jos yli 100-metristä rakennusta ei vielä taivaan raapijoihin lasketa. Espoossa uskalletaan mitä Helsingissä ei. Myös kritisoida joukkoliikennettä ja punnita vaihtoehtoja.

Jos Markkinointi ja Mainonta -lehden arvostus taso on kirjoissani ollut nousussa, nyt se dyykkaa pahemman kerran. Mikään itseään uskottavaksi nimittävä lehti ei yksinkertaisesti voi sortua tällaiseen. Itse asiasisällössä ei ole vikaa, mutta sanavalinnat edustavat 80-lukulaista roskajournalismia parhaimmillaan. Ja jotkut vielä ihmettelevät, kuinka sanomalehdet menettävät lukijoita.

Toisaalta myös objektiivisuus on ihan tuuliajolla. Tehokkuuden nimissä kustannuksia leikkaavat kokoomuslaiset jätettiin tyystin huomiotta. Toimittajan henkilökohtaiset mielipiteet kyllä tulivat esille, mutta niille olisi parempiakin foorumeita. Suosittelen lähiöräkälää.

Lisää hymyä aamuun tarjosi kestosuosikkini yritysnimissä, Ekahau. Nimi kun tuo mieleen aina lemmikkieläintarvikkeiden maahantuojan, vaikka todellisuus on jotain ihan muuta.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:51 PM