Friday, March 03, 2006

Mainosraati 4

Perjantai yllättää aina. Tuskin olette ehtineet toipumaan Vasemmistoliiton dramaattisista puheenjohtajasäädöistä, kun Mainonta on syvältä -blogi heittää teidät neljännen kerran Mainosraadin kurimukseen.

Tällä kertaa verenhimoiset kriitikot vapautetaan autuaasti omaa elämäänsä elelleen Saarioisten spotin kimppuun. "Meidän äitipä tekee teidän kaikkien äitien ruoat" ja somat nyökytykset valloittavan hymyn kera päälle. Ei pitäisi olla epäselvää, mikä spotti on tähtäimessä. Tästä näet sen.

Nyt minulle on ilo luovuttaa puheenvuoro teille, taas kerran. Näyttäkää niille!

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:07 AM

Read or Post a Comment

En ole mikään einesten suurkuluttaja, enkä mainoksen nähtyäni ole ostanut yhtää enempää valmisruokia kuin ennenkään. Siitä huolimatta pidän mainoksesta. Se saa aina hymähtämään. Eikä vähiten pienen lapsen uskomattoman valloittavan hymyn takia.

Toisaalta teini-ikäisen pojan puhetapa ärsyttää, mutta sitäkin paremmalta pikkuneidin piikki tuntuu.

4/5

Posted by Anonymous Lokki @ 1:18 AM #
 

Moi. Kerroit yhdessä pätkiksessäsi ilahtuneesi kävijämääristä sivuillasi. Saako udella paljonko eri kävijöitä esim. viikon aikana sinulla käy?

Posted by Anonymous Anonymous @ 2:30 AM #
 

Minusta tämä mainos on jotenkin ahdistava ja surullinen. Itsekin olen asunut lähiössä pikkulapsena, mutta jollain tapaa tämä miljöö näyttää kurjalta ja ankealta.

Sitten ajattelen viimeisen tytön äitiä, joka on töissä Saarioisten liukuhihnan varressa harsohattu päässä. Varmaan kolmessa vuorossa ja kaikkea.

Ja muiden äitejä, jotka eivät jaksa tai osaa laittaa itse ruokaa, mutta joiden lapset elävät siinä harhaluulossa, kuin ruoka olisi äidin laittamaa. Eivät varmaan huomaa lähiönkään rumuutta.

Pikkulasten väittelyyn ontuen osallistuva mopokundi jotenkin oudosti ilmaanjäävine reploineen vielä alleviivaa, kuinka teinikin on jäänyt lapsen tasolle einesperheessä varttuessaan.

Ainoa toivonpilkahdus on punchlinen tokaiseva lopun pikkutyttö, joka osoittaa paitsi ymmärtävänsä tilanteen, myös suloisella naurullaan, ettei sillä ole mitään väliä eikä ympäristö oikeasti ole sen kurjempi kuin millaisena sen haluaa nähdä.

Hieno mainos, mutta houkuttaa enemmänkin laittamaan ruokansa itse... 3/5

Posted by Blogger PA @ 2:54 AM #
 

Arkipäivisin kävijämäärä on vakiintunut jonnekin sadan tuntumaan, paras piikki jotain 150. Viikonloppuisin n. 40-50 kävijää.

Posted by Blogger Antti @ 3:06 AM #
 

Mainos ei lisää Saarioisten tuotteiden ostohalujani, mutta pidän siitä. Ei se punch-linekään nyt niin ihmeellinen ole, mutta mainoksen pikkutyttö on aivan ihana! (Ehkä tämä on tyhmä syy tykätä mainoksesta, ehkä ei)

Mainokselle 2/5, pikkutytölle 4/5

Posted by Anonymous Anonymous @ 3:13 AM #
 

Tottahan se on: Saarioisten äipät ovat tehneet jo pitkään melko monen äidin ja mummonkin lihapullat.
Mainoksessa tämä on osattu mielestäni hienosti yhdistää siihen lasten kinasteluun, jota on käyty jo vuosikymmeniä: kenen äiti tekee parhaat ruuat. Loppujen lopuksi ruuilla ei varmaan hirveästi ole eroa, mutta kyse onkin jostain aivan muusta: omasta äidistä.

Sanomasta riippumatta pisteet nousevat jo korkealle senkin takia, että mainos tekee sen, mihin kovin harva mainos enää pystyy: se saa suupielet kääntymään ylöspäin ja jopa aidot naururypyt silmäkulmiin.

5/5

Posted by Anonymous Anonymous @ 6:16 AM #
 

Allekirjoittanut voi ihan häpeilemättä sanoa olevansa Saarioisten perunasoselaatikon sekä maksalaatikon (perinteikkäästi rusinoilla) suuri ystävä. En niitä enää niin usein kylläkään syö.

Totta on, että onhan se vähän ankea ympäristö mainoksessa ja ankeaa olisi varmasti olla liukuhihnalla töissä (missäpä ei olisi joskus ankeaa), paskalla palkalla. Mutta sånt e livet.

Pikkutytöt on hyviä. Varsinkin sellaiset, joilla on asennetta.

Tämä on tähän astisista mainosraadin mainoksista paras. Ja Saarioisten loodat hyviä.

4/5 (2 pistettä pikkutytöille, 1 miinuspiste sille, että naisten euro on palkassa edelleen 80 senttiä)

Posted by Blogger hna @ 6:44 AM #
 

Pitäisikö Saarioisten paukauttaa kaikille naistyöntekijöilleen 25 % palkankorotus ja iskeä pyörimään spotti: "Meidän äitipä saa enemmän liksaa kuin teidän äiti."

Ja nyt kun aihe otettiin esille, Saarioisten Maksalaatikko (perinteinen) on einesten kuningas ja kuningatar.

Posted by Blogger Antti @ 7:13 AM #
 

Minä en syö maksaa enkä munuaisia, mutta pitäisi ehkä sen verran täsmentää tuota aamupäivän häröilyäni, että meillä kotona syödään jouluisin nimenomaan Saarioisten lanttulaatikkoa, sillä kaikki itse tehdyt maistuvat ihan väärältä.

Posted by Blogger PA @ 9:44 AM #
 
<< Home