Wednesday, March 22, 2006

Iltajaarittelu

Blogini on saanut muutaman uuden, mielenkiintoisen vakiokävijän. Terveisiä vaan sinne Lauttasaareen ja ruttopuiston kulmille. Ottakaa ihmeessä osaa keskusteluun ja paiskatkaa oma näkemyksenne ihmisten ihmeteltäviski. Ja sama kaikille muillekin. Mitä enemmän näkökulmia, sitä hedelmällisempi keskustelu.

Päivä meni kahden pääteeman merkeissä: laadun ja tehokkuuden. Vaikka onkin helppoa sortua ajattelemaan, että ne voisivat olla toisiaan kumoavia, en tuntikausien kehityssuunnitelman kirjoittamisen jälkeen kuitenkaan voi sanoa allekirjoittavani sitä ajatusta. Kun asiat tehdään tehokkaammin ja säästetään resursseja kaikesta epäolennaisesta, jää enemmän aikaa keskittyä siihen ydintoimintaan.

Toisaalta olin siinä kiitollisessa tilanteessa, että hyppäsin mukaan organisaatiomuutoksen keskellä, enkä tiedä sitä edeltävästä juuri mitään. Siksi toiminnan pullonkaulat on helpompi nähdä kuin jos olisi työskennellyt samoilla rutiineilla useamman vuoden.

Rutinoituminen on kehityksen ja laadun vihollinen. Rutinoitumisesta on vain pieni matka vasurilla työskentelemiseen ja silloin liikutaankin jo keskinkertaisuuden loputtomassa suossa. Jos haluat olla luova, riko rutiineita. Se ei ole mikään jeesusresepti, mutta auttaa näkemään, havainnoimaan ja ajattelemaan. Ajattele kaiken merkitys uudelleen joka päivä.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 8:14 AM