Tuesday, March 21, 2006

Nakki napsahti

Hehei kaikki! Arvatkaa mitä? Ostin nakkeja. Se ei itsessään ole uutinen, vaan siitä tulee sellainen, kun kotosalle saavuttuani äkkäsin paketin pohjassa kananpojankeltaisen "Ei sisällä siipikarjan lihaa"-tarran. En keksi sille äkkiseltään mitään muuta selitystä kuin sen, että lintuinfluenssalla ryhdytään kauppaamaan nakkeja. Tautihan on itsessäänkin aika paska nakki.

Omituista, että lintuinfluenssasta käytetään nimitystä lintutauti. Kai linnuilla nyt muitakin tauteja on? Pieni virus saa osakseen kohtuuttoman paljon huomiota. No, täytyyhän iltapäivälehtien päästä revittelemään lööpeillä. Tekee nannaa myynnille. Ja poliitikot virkamieslampaineen ovat varmasti ihan kuumotuksissaan, kun voivat vaalien lähetessä näytellä tomerasti kansastaan huolehtivaa. Olemme ryhtyneet toimiin.

Muuten, Suomessa ei ole tautiin kuollut vielä yhtään lintua. Tai sitten emme tiedä niistä. Oikeasti HIV taitaa olla suurempi riski, neulojahan on vähän siellä ja täällä. Miksei neulaongelmaa ole kaupallistettu. Olisihan se uutinen, jos Amsterdamissa olisi kuollu koira injektioneulasta syntyneen haavan märkiessä. Ja tauti, se on vain influenssa. Kuumetta, yskää, nuhaa. Kaikkiin oireisiin on olemassa lääke. Mistä päästäänkiin lääkkeisiin.

Hirudoid Forten mainostoimisto on kehittänyt ihan uuden verbin bussin selkänojista löytyvien tarrojen otsikoihin. Ei sana- eikä kielioppikirja tunne "elvyttaa"-verbimuotoa. No, jäinpähän kelailemaan virhettä. Kuka ties presiksessä se on käännetty tahalliseksi. "Ajatelkaa, ihmiset jää miettimään sitä ja joku hullu kirjoittaa bloggissakin siitä. Siitä puhutaan..." ja kiukkunsa laantuessa päpätyksen edetessä asias ei lopulta enää tunne muuta kuin itsensä hölmöksi ja antaa asian olla. Paska nakki.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 10:36 AM