Friday, December 07, 2007

Ostarin helmi

Kolme.

"Web 2.0:lla tarkoitetaan varmaan montakin asiaa, mutta käsittääkseni keskeistä Web 2.0:ssa on se, että palvelun sisältöä eivät tuota (pelkästään) ylläpitäjät, vaan keskeinen/keskeisin osa sisällöstä tulee käyttäjiltä. Näin se ainakin hypermedian peruskurssilla ilmaistiin."

Kaksi.

"Totally not. Web 1.0 was all about connecting people. It was an interactive space, and I think Web 2.0 is of course a piece of jargon, nobody even knows what it means. If Web 2.0 for you is blogs and wikis, then that is people to people. But that was what the Web was supposed to be all along. And in fact, you know, this 'Web 2.0,' it means using the standards which have been produced by all these people working on Web 1.0."

Yksi.

"Suurin osa Web 2.0 -aikakautena käytetyistä tekniikoista on vanhoja. Web 2.0 on siksi nimenä huono ja epäselvä, että se tuntuu viittaavan johonkin tekniikkaan, vaikka 2.0 -versionumero on tietysti hatusta vedetty ja osoittanee jonkinlaista huumorintajua alkuperäisiltä esittäjiltään."

Bäng!

"Soprano avasi keskiviikkona ensimmäisen yhteisöllisen verkkokauppakeskuksen esiversiona osoitteessa www.kotimaisetkaupat.fi. Vuorovaikutteiseen web 2.0 -tekniikkaan pohjautuvassa 13 kerroksisessa kauppakeskuksessa on vielä runsaasti tilaa uusille tulijoille."

Koko Soprano-juttu löytyy IT-viikosta. Sitä mä jäin vaan miettimään, että miksi ihmeessä pienyrittäjä hankkisi kuukausimaksullisen tuotteen, jonka pygäämiseen tarvitsee kuitenkin it-lafkan. Kun pätevän verkkokaupan saa ihan creative commons -lisenssillä.

Samalla mietin, että mikä vähän tavanomaisesta poikkeavalla käyttöliittymällä varustetusta linkkisivustosta tekee niin web kakspistenollaa. Missä on käyttäjien tekemä sisältö ja sosiaalinen ulottuvuus? Jos mä olisin ollut tuota suunnittelemasta, niin SOA olisi tarjonnut mielenkiintoisia mahdollisuuksia ihan oikeaan virtuaaliostariin.

Eikä edes ilmoitustaulun nastoja voi siirrellä! Perkele.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:22 AM

Read or Post a Comment

Ääää. Aivoihin. Sattuu.

Suomalaiset verkkokaupat kyllä tarvitsevat jonkin indeksinsä, mutta ei todellakaan näin.

Posted by Anonymous blog.erkka.com @ 4:25 AM #
 

D;

Posted by Blogger Antti @ 4:42 AM #
 
<< Home