Wednesday, November 21, 2007

Taidetta, tiedettä

Jos nyt ihan rehellinen olen, niin vituttaa, ettei ole ehättänyt blogaamaan, kun on painanut tukka putkella pitkin Helsinkiä ja välillä Suomeakin erinäisistä syistä. Onneksi sentään (teko/muka)taiteelliseen toimintaan on löytynyt kohtuullisesti aikaa. Se meinaan on omien kokemusteni perusteella kuitenkin erittäin vahvasti duunia ruokkivaa, vaikka sisällöllisesti keskittyykin aivan muihin asioihin.

Kun taidetta sivutaan, niin täytyypä mainostaa! Teistä ne, jotka olette Facebookissa (joka siis jonkun rohkean anonyymin mielestä on ihan mopo) ja lisäksi kiinnostuneita runoudesta, niin käyttäkääpäs hakumoottoria ja etsikää ryhmä "Vittu että sattu". Sieltä voi hankkia hienon ja edullisen opuksen. Vaikkapa joululahjaksi. Tai ensiavuksi sydänsuruihin.

"Mä olen maitotölkki, sä oot lehmä."

Suhteessa markkinointibudjettiin ja kaupallisiin tavoitteisiin on tuo Vittu että sattu-ryhmä tähän mennessä tehokkain näkemäni Facebookin (semi)kaupallinen hyödyntäminen. Seuraavia odotellessa ja juoniessa...

Mopomiehelle muuten mainittakoon, että teknisesti se voi ollakin mopo, mutta sitä toitottaessa kannattaisi uhrata sen verran ajatuksia metatasoilla seilaamiseen, että asian ydin löytyy nimenomaan sosiaalipsykologisesti aihetta tarkastelemalla, ei teknisesti. Vastaavia analogioita voi löytää myös Mac-vouhottajista. Olivat sitten puolesta tai vastaan. Teknisesti verkkoa ajattelemalla missaa suurimman osan sen mahdollisuuksista. Ja se on surku.

Interaktiivisten viestintäkanavien muuten odotetaan kasvavan viisi kertaa perinteisiä nopeammin. Ei lupaa suomalaisille toimistoille kovin hyvää, jos tarkastelee mainoskakkuja ja vertaa meidän lättänää vaikkapa länsinaapuriin. Toisaalta Maikkari teki aika moisen palveluksen tässä suhteessa nopeuttamalla siirtymää, kun kohotti hintojaan katsojalukujen laskettua. "Saat nyt vähemmän samalla rahalla!"-logiikka on sumeaa.

Löytyi muuten erimainio blogi. Suomalainen neurotieteilijä Japanissa. Neurotiede on ajoittain jopa psykologiaa kiinnostavampaa. Se on ehkäpä maailman mielenkiintoisin asia, ihmismieli ja aivot ja niiden ymmärtäminen. Ja ehkäpä siihen toimintaan vaikuttaminen, ulkoisin ärsykkein tai kemiallisesti. Jännittävää ajatella, että yöperhosen aivoilla saadaan robotti liikkumaan itsenäisesti ärsykkeisiin reagoimalla. Tai miten oppiminen on äärimmäisen alkeellinen toiminto. Tai miten peilineuronit toimivat.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:57 AM

Read or Post a Comment

Yoen oman blogin lisäksi kannattaa tilata Sula Pinta, blogi & podcast, joka keskittyy virtuaalimaailmoihin

Posted by Anonymous Tuija @ 10:37 AM #
 

Dängjuu ja kiitos miljoonasti vinkistä, aivan mahtavaa.

Posted by Blogger Antti @ 12:38 PM #
 

Yoessa on monia hyvei juttuja, ammatillisten lisäksi esim. kaikki ne retket ja kulttuurihavainnot myös. Tai no, voin mä myöntää että olen tilannut suunnilleen kaikki Japanissa asuvien suomalaisten pitämät blogit. Niistä saa hauskoja välähdyksiä ihan toisen planeetan meiningistä. On se niin eri maailmaa.

Posted by Blogger Zepander @ 2:51 PM #
 
<< Home