Sunday, October 28, 2007

Miten selität...

...brändin lapselle?

"...tuotteen tai yrityksen kauppanimi, yleensä rekisteröity. Brändi on myös laajempi käsite, joka pitää sisällään kuluttajien näkemyksen ko. brändin laadusta, arvoista ja sen haluttavuudesta."

"...kaiken sen tiedon ilmentymä, joka liittyy yrityksen tuotteeseen tai palveluun"

"...tuote, palvelu, henkilö tai yritys, jolle tunnettuus ja ainutlaatuiset ominaisuudet antavat lisäarvoa."

"...laaja käsite, johon sisältyy tuotemerkin lisäksi muitakin elementtejä, kuten esimerkiksi yrityksen imago ja tunnettuus. Se ei ole tuote, vaan se on tuotteen olemus, tarkoitus ja suunta. Se määrittelee tuotteen identiteetin ajassa ja paikassa."

"...yksilöity tuote, palvelu, henkilö tai paikka, jossa ostajat huomaavat merkitseviä, ainutlaatuisia heidän tarpeitaan vastaavia lisäarvoja. Yritys voi erilaistaa oman tuotteensa kilpailevista merkeistä käyttämällä tavaramerkkiä ja tuotenimeä, jolloin tuotetta kutsutaan merkkitavaraksi."

"...valitun kohderyhmän tai laajemmin markkinoiden johonkin tuotteeseen tai tuotemerkkiin liittämä persoonallisuus, karisma, luonne, maine, lisäarvo, visuaalisuus ja arvo- ja merkityssisältö."

"...kuluttajakriittisestä näkökulmasta katsottuna brandi ei ole lisäarvo vaan lumekuva raadollisesta todellisuudesta. Tämän lumekuvan takana väijyvät lapsityövoima, hikipajat ja epäinhimilliset työajat. Mielikuvat eivät ole lumetta, ne ovat kokemuksia havaitusta todellisuudesta."

Njäh. Ei oikein futaa. Mut tää seuraava kolahti.

"
- Se mikä on tositärkeää, on näkymätöntä...
- Niin on...
- Siten on esimerkiksi kukan laita. Jos rakastaa jossakin tähdessä olevaa kukkaa, rauhoittaa öisen taivaan katseleminen sydäntä. Kaikki tähdet näyttävät silloin kukitetuilta.
- Niinpä niin...
- Samoin oli myös veden laita. Se, jota annoit minun juoda oli kuin soittoa, pyörän ja köyden musiikkia... muistatko... se oli ihanaa.
- Niin oli....
- Tulet katselemaan öisin tähtiä. Oma tähteni on liian pieni, en voi näyttää sitä sinulle. Ja se onkin parempi. Minun tähteni on oleva sinulle yksi muista. Täten sinusta on ihanaa katsella kaikkia tähtiä... Ne kaikki ovat ystäviäsi. Ja sitten lahjoitan sinulle jotakin...
Hän nauroi jälleen.
- Ah! pikkumies, pikku ystäväiseni, kuinka rakastankaan nauruasi!
- Se juuri onkin lahjani... käy kuten veden...
- Mitä tarkoitat?
- Tähdet ovat eri ihmisille erilaisia. Matkustajille tähdet ovat oppaita. Toisille ne ovat ainoastaan pieniä valopilkkuja. Tiedemiehille ne ovat arvoituksia. Liikemiehelleni ne olivat kultaa. Mutta kaikki nuo tähdet vaikenevat. Sinulle tähdet tulevat olemaan aivan erilaisia kuin kaikille muille...
- Mitä tarkoitat?
- Katsellessasi öistä tähtitaivasta tuntuu sinusta, kuin kaikki tähdet nauraisivat, koska minä asun eräässä niistä. Sinun tähtesi ovat niitä, jotka osaavat nauraa.
Ja hän nauroi yhä.
- Ja kun sitten olet unohtanut surusi (ihminen unohtaa surunsa aina), niin olet iloinen siitä, että olet tuntenut minut. Tulet aina olemaan ystäväni. Sinun mielesi nauraa kanssani. Ja aukaiset joskus, noin vain huviksesi, ikkunan... Ja ystäväsi hämmästyvät kovin nähdessään sinun nauravan katsellessasi taivaalle. Silloin selitä heille: "Niin, tähdet saavat minut aina nauramaan!" Ja he luulevat, että olet hullu. Olen tullut tehneeksi sinulle perin ruman kepposen...
Ja hän nauroi edelleen.
- On kuin olisin lahjoittanut sinulle tähtien asemasta joukon pieniä tiukuja, jotka osaavat nauraa.
"

Niin, mistäs oppikirjasta - 1944 ensimmäisen kerran ilmestyneestä - toi nyt olikaan? D;

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:38 AM

Read or Post a Comment

Toi on semmonen oppikirja, jonka hankin ensin ranskaksi ja vasta sitten suomeksi (nyt mulla on kai ne molemmat). Yliopistosa en päässyt saksan kielikokeesta läpi, ja saksan kurssia piti mielisairas akka, joten ilmoittauduin ranskan kielikokeeseen ja treeniksi luin ton kirjan. Läpi ekalla kerralla. (tuuletusta!)

Brändin selittäminen lapselle, no eikös se oo "kaikki mitä sulle tulee mieleen kun kuulet sanan/nimen x"?

Posted by Blogger Zepander @ 10:17 AM #
 

La Petit...

Ja lapsi alkais luettelemaan kaikkea, mikä susta ei liittys mitenkään siihen. Jatkokyssäri ois jo mälsää ja eiks voitas mennä leikkii pikkuautoil tai barbeil? Pissittää ja mä en syö kaalii!

Posted by Blogger Antti @ 10:50 AM #
 
<< Home