Saturday, November 24, 2007

Internet hyytyy!

Tämän viikon TiVi:ssä oli vahvasti esillä tutkimusyhtiö Nemertesin tutkimus, jossa povattiin internetin tukkeutuvan. Muistaakseni olen kuullut vastaavia povauksia sitten vuoden 2000 ainakin kolme tai neljä. Ja internetin pitäisi olla jo tukossa, jos niitä olisi ollut uskominen. Mutta niin sitä tässä vaan blogaan ja te siellä lueskelette.

Vastaavasti artikkelissa todettiin, jotta intterrrrwebin hidastuminen tarkoittaa, ettei Googlen tai Facebookin kaltaisia innovaatioita tulla enää näkemään. Ja paskat. Jos skenaario toteutuu osittainkin, eli tietoverkko hidastuu, kun käyttäjämäärä kasvaa eksponentiaalisesti, ja operaattorit investoivat niiden ja asiakkaiden väliseen infraan lineaarisesti, tarkoittaa se tilausta tiedonsiirtoa tehostaville innovaatioille.

Ja tekniikalla ei ole hirvittävästi vaikutusta sosiaalisiin innovaatioihin. Niitä tulee samassa skaalassa missä Facebookissa liikutaan. Mä tiedän. Täysin varmasti. Jos ajattelee tekniikka edellä, niin on homma jo varsin rajoittunutta. Mun mielestä on parempi tilanne, jos kysytään "Miten tämä toteutetaan?" sen sijaan että kyssärinä olis "Mitä me tällä tekniikalla tehdään?". Toisaalta molempia paremmin olisi vähän enemmän poikkitieteellinen lähestyminen hommaan, mitä esimerkiksi Otaniemi Forum ainakin vahvasti yrittää.

Sitten tämä mua vahvasti hämmästyttävä juttu. Samaan aikaan kun Yle yrittää puskea extraansa eteenpäin, päättää lafka pistää kylmäksi Radio Extremen. Miks ihmeessä repiä toisaalta alas se, mitä toisaalla yritetään. Ehkä Extrem brand extensionilla olisi saavutettu nopeammin parempia tuloksia. Ehkä. No joo, ehkä mä älähdän vasta sitten, kun Kotikatsomo ja Avara luonto lopetetaan.

Yöllä oli tullut sen verran mielenkiintoista sisältöä kannatteleva sähköpostia Moskovasta, että linkitetäänpäs jälleen mielenkiintoiseen blogiin. Näkökulmana tässä näköhermoja hivelevässä tuttavuudessa on design. Tai jokin haara siitä. Inspiroivaa, freesiä ja ravistelevaa, mutta ennen kaikkea visuaalista. Jos nyt ihan oikein osasin räpeltää, niin lontooksi kääntyneeseen versioon pääsette tästä.

Palatakseni vielä episodi Parnassoon ja sen jälkihoitoon, tipahti viikko sitten perjantaina tai siinä maina postiluukusta kaikki uupumaan jääneet numerot. Hitto vieköön, palvelu toden totta pelaa! Olisi hauska tietää, millainen kämmi Yhtyneiden tietojärjestelmissä tämänkin episodin aiheutti. Jos syy on inhimillinen erehdys, niin tänä IT-aikana se on hassua.

Ai ni, jos meinasitte saada omanne, niin ostakaa nopeesti se Vittu että sattu. Ne menee poikien käsistä aika huikeaa vauhtia. Jos jostain syystä ette FB:ssä hääräile, niin tiedustelut menee perille osoitteella runokirja@islanti.net.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 2:13 AM