Saturday, May 20, 2006

Satu peikoista

Törmäsin dramaattiseen uutiseen. Jos Uusipaavalniemeä tituleerattiikin Suomen kovimmaksi herraksi, niin taisi Lordi ajaa ohi. Nyt Uusis pystyy curlaamaan Helvetissäkin.

On hieman vaikeaa ymmärtää mikä merkityssisältö lauseessa "Suomi voitti euroviisut" on. Ja entä se dilemma, millä korvataan "kun Suomi voittaa euroviisut" "Helvetti jäätyy ennen" lauseen parina.

Suomalaiselle musiikkiviennille Lordin voitto tekee nannaa. Oikeastaan suurempi merkitys on siinä, että nyt vähän suuremmallekin yleisölle konkretisoitui suomalaisen metallin arvostuksentaso pitkin ja poikin eurooppaa. Erästä italialaista toimittajaa siteeratakseni: "It must be great to be from metal-country like Finland.".

Taisi olla loppuvuotta 2002 tai alkuvuotta 2003, kun vinkkasin päätoimittajalle, että tällainen Lordi on nyt ilmestynyt jostain. Että ihmetelläänkö ja tehdään juttu. Vastaushan oli myöntävä. Siinä Lordin taustoista turistessa sitten ymmärsin, että hommassa on voimaa enemmän kuin yhden levyn ihmeeksi. Jos homma on muhinut herra Putaansuun tajunnassa jo pienestä pojasta alkaen. Kaikki perustuu omaan juttuun uskomiseen eikä dollarien silmissä keikkumiseen. Tästä nautin ja tässä olen hyvä -ajattelu vie yllättävän pitkälle. Esimerkiksi euroviisuvoittoon.

Nautinnollinen ulottovuus koko hommassa on konservatiivisen aineksen sormilleen saama isku. Isommassa mittakaavassa vastaava, mitä maamme mainostoimistomaailma kaipaisi. Ne negaatiopeikot voisi lahdata kertalaakista. Kaikkia ei voi miellyttää, vaikka moni tuntuu niin uskovan. Joojoo, niitä joojoo-miehiä ja -mammoja on nähty ihan liikaa, mutta mistä niitä vaan sikiää? Se rakas "ei noin voi tehdä"-lausahdus nousi taas kirkkaana mieleen.
Ai miks ei? Hähähää.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 10:50 PM

Read or Post a Comment

Ei ollu NÄTTIÄ se Loordi... tosin lanasi kaikki barbiet ja kenit littalättänäksi ja paluumatkalla uudestaan :-D Toimii vaiko ei toimi? TOIMII! Ji-haa!

Posted by Blogger Zepa @ 11:41 PM #
 

Kerta kaikkiaan vallan mainiota.

Posted by Anonymous Anonymous @ 11:27 AM #
 

Kuka voisi alkaa mainosmaailman Mikael Jungneriksi ja valita Lordin-tyyppisen ...jonkin jotenkin johonkin? Että voisi äänestää, sitä jotain jotenkin johonkin.

Tai ylipäätään mistä saisi tietää sen Lordin kaverin, pikkuveljen, hengenheimolaisen numeron, joka napsisi kaikkien Joojoo sekä Ei Noin Voi Tehdä miesten ja naisten päät?

Posted by Blogger hna @ 1:42 AM #
 

Äänestäkää mua.
Olen yhtä ruma.
Raatelen kaiken leopardikuosisen.
En tykkää kahdesta taskunpohjalta kaivetusta karkista.
Jos frau leopardikuosi pyytää piirtämään kissan, piirrän vanpyyrin.

Posted by Blogger Antti @ 8:06 AM #
 
<< Home