Wednesday, May 10, 2006

Erilailla jakelutiehen

Pikkolo-myymälät perustuvat ajatukseen, että ovien luokse on sijoitettua ns. pistäytymisvyöhyke. Siinä on hyllyjä, joista löytyvät lounassetit ja muut ostokset, jotka haetaan nopeasti pistäytymällä. Tämä ajatus ja erinäiset itseaiheutetut tilat ovat johtaneet siihen, että mieleen on noussut ajatus tuotteiden paketoinnista.

Korjaussarja -nimiselle setille olisi taatusti tilausta. Six-pack, pussi salmiakkia, limua, einespizzaa, halvat aurinkolasit, purkkaa ja kenties päivittäistavarakaupoista ehkä joskus löytyvä itsehoitosärkylääke. Pakkaus olisi ergonominen ja helposti avautuva. Se olisi sijoitettu lähelle kaupan sisäänkäyntiä ja pikakassaa.

Eikä tämä ole ainoa tapaus. Lukuisat tuotteet innostavat samansuuntaiseen ajatteluun, mutta yritysten välillä on ennakkoluuloja, joka estää laajamittaisen yhteistyön varmasti tehokkaan hyödyntämisen. Joitain kokeilujahan on nähty ja tullut tehtyä, mutta ne ovat suurista puheista ja odotuksista huolimatta kutistuneet jostain syystä ihan näpertelyn tasolle. Toimineet ne ovat silti.

Tässä olisi taas yksi keino mennä luovasti jakelutiehen. Varmaan tästäkin tullaan keskustelemaan toukokuun lopulla Mainonta on syvältä -semibaarissa. Päivä lienee aurinkoinen lauantai. Paikalle myöhemmin ilmoittautuneihin koordinaatteihin ovat tervetulleita kaikki. Jos siis esimerkiksi tähän blogiin syylistyneen henkilön pärstän muoto herättää uteliaisuutta.

Aiemmin ilmoille pärskäytetty idea blogissa suoritettavasta läpinäkyvän suunnitteluprosessin demostraatiosta on napattu toisaalle. Pohdiskelen, kannattaako kokeilu täällä, vai antaako siihen erikoistuneen blogin viedä asiansa loppuun. Kuka ties kaksi näkökulmaa olisi lopulta oivaltavin.

Hei joku päättävässä asemassa oleva mainostoimistoihminen. Paukauta tänne täysin anonyymi briiffi ilman business-salaisuuksia.

Kirjoitti Konsonantti @ 7:20 AM

Read or Post a Comment

Pitää vielä sanoa, että oma visioni läpinäkyvästä mainonnasta on muhinut pari kuukautta takaraivossani. Täytyy kuitenkin myöntää, että lausuttuasi idean ääneen, se sai uutta tuulta purjeisiin ja antoi motivaatiota ryhtyä viemään ideaa ajatusta pidemmälle.

Arvostan suuresti blogiasi ja toivottavasti jatkat oman ideasi jalostusta. Pieni kilpailu (tai miksei yhteistyö?) varmasti edistää projektiemme kehittymistä.

Niin, ja kiitos linkityksestä, tuli muutama hitti sen ansiosta :)

Posted by Blogger Juuso @ 11:10 AM #
 
<< Home