Thursday, March 23, 2006

Välähdyksiä ja pilkahduksia

Olipa vaiva, mutta kyllä kannatti. Nimittäin pinnistellä sen eteen, että pääsee keskustelemaan markkinoinnin linjauksista ja painotuksista yrityksen ylimmän johdon kanssa. Hyvien perusteluiden jälkeen ovi avautui ja asiat hyppäsivät muutamassa tunnissa eteenpäin loikan, jota yleensä hiivitään tuotepäällikkö-välijohto-ylinjohta-välijohto-sivuhaara-tuotepäällikkö-mielenmuutos-mutku polkua viikko tolkulla. "Näin tehdään, antakaa palaa. Tämä on tässä.". Loistavaa.

M&M teki hoksasi, että Elisalla on omat keinonsa tehdä businessta ja vaalia tuotemerkkinsä mielikuvaa. Niistä voi olla montaa mieltä, mutta erityisen tehokkaina tai toimivina niitä ei voi pitää. Perässähiihtämistä ja poukkoilua.

Sopranosin uskottavuus on ollut aina vähän sitä ja tätä. Puljun toimintametodit eivät tule minään yllätyksenä, kun on kuullut talossa työskentelemässä pistäytyneiden mielipiteitä.

YleX päräytti ilmoille veikeän ulkomainoskamppiksen, mutta olettekos kuulleet ne radiospotit? Loistavaa ja huippulaadukkaasti toteutettua radiomainontaa. Ja kun vielä tuote on kunnossa, niin toteutuksien seuraaminen on suuremman luokan ilo.

Hesari kertoo kuinka Suomeen virtaa väärennettyjä matkapuhelimia. Kännykkäkin voi siis olla piraattituote. Negatiivista. Mutta jos miinus kerrotaan miinuksella, tuloshan on positiivinen? Eli jos ostan piraattipuhelimen väärällä rahalla, en tee mitään laitonta? Mutta jos tungen siihen piraattimusiikkia, olen kriminaali? Ellen tunge sen sisuksiin samalla väärennettyä SIM-korttia. Luultavasti kokonaisuus toimii yhtä hyvin kuin ihan virallisesti hankittu ja lainsiunaama kännykkä. Ellei paremmin. Ja Kiinan mafiaa kannattaa tukea, Yakuza ei ole niihin velikultiin verrattuna mitään.

On muuten rasittava banneri sen uutisen alla. Ihmettelin soivaa laitetta, kunnes yksi selainikkuna paljastui syypääksi.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:23 AM