Tuesday, March 28, 2006

Ongelmat ovat aina johdossa

Hei kaikki kvartaalin tuloksen syynääjät ja te, joita moinen vituttaa. Koskakohan näemme johtajan, jolla on pokkaa sanoa sijoittajille, että tällä kvartaalilla pätäkkää tulee vähän vähemmän, koska hyvää tulosta halutaan tehdä myös tulevaisuudessa. Asiaahan on sivuttu tässäkin blogissa muutaman kerran, esmes siltä kannalta, miten tuo lyhytnäköisyys näkyy kuluttajien kokemuksissa.

Trainer's house puhuu taas asiaa. He tuovat Suomeen kenetpä muutkaan kuin nyt itse poskillaan työskentelevän Bill Clintonin. Turning Point -seminaarin teemana on yksi tulevaisuuden keskeisimmistä menestystekijöistä yrityksen kannalta: Turning Point -johtajuus. Huomautetaan tässä vaiheessa, että yrityksen ongelmat ovat aina yrityksen johdon ongelmia. Liika kapasiteetin ja markkinatilanteiden muutoksien taakse on turha mennä piiloon. Ne eivät ole selityksiä. Johto on tehnyt vääriä arvioita, suoranaisia virheitä. Harvassa johtajassa on munaa myöntää se.

Trainer's House sanoo täällä seuraavaa:

"Poistetaan köyhyys.
Vähennetään vihanpitoa ruokkivaa osattomuutta.
Hyödynnetään kulttuurien ja kehitysvaiheiden erilaisuutta.
Muutetaan käsitykset johtamisen vivuista.

Turning Point -johtaja kykenee kääntämään kulttuurien erilaisuuden aiheuttaman jännitteen voimaksi.

Turning Point -johtaja kavahtaa ulosmittaamasta huomisen hyvinvointia tämän hetken ahneuden ja kohtuuttomuuden nimissä.

Turning Point -johtaja palvelee ihmisiä ja seuraavia sukupolvia, jotka eivät vielä kykene maksamaan takaisin.

Tämä voi olla kehitys, joka yhdistää henkilökohtaisen ja huomisen hyvinvoinnin edellytykset tavalla, jollaiseen et ole valveilla ollessasi uskonut.
"

Eli vähän pidemmälle kuin omaan napaan ja seuraavaan kvartaaliin tai edes vuoteen katsommalla yritys voi luoda edellytyksiä kestävälle menetykselle. Kädestä suuhun eläminen ei ole kovin tehokas tapa elää. Markkinoiden muuttuminen ei ole selitys. Tulevaa pitää pystyä arvioimaan.

Esimerkiksi viihdeteollisuudella on ollut vuosikausia aikaa reagoida piratismiin, hätäiset ja standardin rikkovat kopiosuojaukset ovat olleen kiristyneiden lakien osalta olleet suurin saavutuksensa. Säälittävää nähdä kuinka liiketoiminnan mahdollisuus nähdään uhkana. Sijoittajana laittaisin väkeä vaihtoon aika nopeasti.

Toisaalta paljosta säätämisestään ja päämäärättömyydestään kärsinyt Kesko pitää sisällään jotain hyvää. He ainakin tiedostavat tulevia muutoksia pidemmällä aikavälillä ja yrityksellä on erinomainen ohjelma yhteiskuntavastuun kantamisesta. Ehkäpä siitä löytyisi suuntaa tulevalle. Mutta homma pitäisi ottaa tiukasti emo Keskon näppeihin tai sitten laittaa Keskon väki vaihtoon ja istuttaa kauppiaiden kanssa samat visiot jakava herra tai rouva johtajan pallille.

Soneran liittymä menee vaihtoon. Johto kommunikoi sen julkisuuteen todella tökerösti yrittämättä edes hakea mitään kuluttajaa miellyttävää perustelua. Mistähän se raha heille virtaa? Tuskin sijoittajilta... Hämmästyttävää, että näin perustavaa laatua olevia virheitä tehdään tuollakin tasolla. Tosin onhan yritys todistanut osaamisensa jo takavuosina Saksassa seikkaillessaan. Tehokkailla markkinoilla tyhmiä viedään kuin pässiä narussa.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 10:50 PM

Read or Post a Comment

Turning Point -johtaja kykenee kääntämään kulttuurien erilaisuuden aiheuttaman jännitteen voimaksi.

*hillitöntä naurunröhötystä*

Posted by Blogger Junakohtaus @ 1:32 AM #
 

Ihanan hykerryttävää konsulttijargonia, mutta otetaanpa esimerkiksi tilanne, jossa kolme yritystä lyödään yhteen, ihan täällä Suomessa. Yrityskulttureissa on melkoista eroavaisuutta ja jännitteitä syntyy. Homman voi ryssiä tai saada toimimaan. Molempia on nähty, jälkimmäisessä tapauksessa johtaja osasi johtaa muutosta. ;)

Posted by Blogger Antti @ 2:50 AM #
 

Fuusio toimii laboratorio-oloissa ja pommina.

Posted by Blogger Junakohtaus @ 4:27 AM #
 

Melkoisia rottakokeitahan ne pahimmillaan ovat. Entisen ja pian edesmennen työnantajani tapauksessa rotat tosin hyppäsivät veteen koska laivan kansi paloi yhtä iloisesti myös reaktion jälkeen.

Posted by Blogger Antti @ 6:49 AM #
 
<< Home