Monday, March 27, 2006

Hyvii uutisii

Tämä aamu tarjosi lumisateen, ruuhkaisen kehätien ja mielenkiintoisia uutisia. Ensimmäinen aihe on tosin eilinen. Sonera nostaa hintoja. Veikkaisin, että kohtuullinen määrä Soneran asiakkaita kavahtaa tätä liikettä ja jos Elisa seuraa perässä on DNA pian yllättävän vahvoilla. Varmasti asiakkuuksien muuttoliikettä seuraa myös TeleFinlandin ja Saunalahden suuntaan. Kolumbus juoksentelee harvemman asiakkaan perässä.

Elisan oljenkorsi on kolmegeekytky. Saa nähdä miten homma lähtee ottamaan tuulta alleen. Jos palvelut ovat relevantteja, niin Elisa voi pärjätäkin. Vahvasti yritys ainakin uskoo 3g:n autuuteen.

Isomman luokan uutinen oli PHS:n ja Trainer's Housen yhteistyön julkistaminen. Jos hinnoittelumalli yhteisille palveluille rakentuu Trainer's Housen tyyliin, PHS ampaisee liikevaihtossa roimasti korkeammalle tasolle. Parivaljakko pystyy tekemään yhdessä huikeaa jälkeä. Näkisin tässä viimeisen niitin Hasanin arkkuun. Hallaa tulee myös Evialle. Oikeastaan suurista ja kauniista Bobi ja Euro pitävät pintansa.

Muutoin muutaman seuraavan vuoden tuleva voittaja on selviö. Liittoutuneet yritykset tarjoavat sellaista settiä, jota mainostoimiston kuuluu asiakkaalle tarjota. Varsinkin kun huomioidaan vielä Tequilan hyvä työ. Suurin haaste on PHS:n rivisuunnittelu, Sotka-huteihin ei ole varaa. Esimerkiksi DNA yhteistyölle Trainer's House tulee tekemään nannaa. Ja se on varmasti yksi jo työnalla olevista tapauksista, joita yritykset eivät vielä halunneet kertoa julkisesti.

Maikkari starttaa Luova luokka -ohjelman. Se keskittyy markkinointiin, mainontaan ja mediaan. Mitä ihmettä? Missä ovat insinöörit? Missä IT-klusteri? Miksi luovuus omitaan terminä kekseliäisyyden uskottavaksi synonyymiksi. Ekassa jaksossa vierailevat vierailevat Pauliina Ahokas ja Päivi Topinoja-Aranko. Tässä valossa sarjan näkökulma ei vaikuta lainkaan kiinnostavalta. Toivon taas olevani väärässä ennakko-odotusteni kanssa. Kai tästä maasta löytyisi ihmisiä, joilla olisi enemmän ja parempaa sanottavaa?

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:24 PM