Monday, March 27, 2006

Matti ja nakki

Pari päivää kansaamme on riemastuttanut pääministeri Matti Vanhasen lähettämä tekstiviesti. On todella huvittavaa, jos Matti Nykäsen edesottamuksien seuraamisella itseään markkinoinut aviisi vielä kehtaa kutsua itseään vakavasti otettavaksi mediaksi. Saman talon isoveli sentään uutisoi provokatiiviseen tyyliin kuinka krisnuksi kääntyneen afgaanirättipään kuolemantuomio meni uuteen oikeuskäsittelyyn.

Molempien julkisuusarvo perustuu vain täydelliseen asiayhteydestä erottamiseen ja jutun "uutisointia" jossain toisessa viitekehyksessä. Vaalit&ero ja pilakuvakohu näissä tapauksissa.

Markkinoinnillisesti teko painii samassa sarjassa Poutun hieman turhan hätäisesti ulos puskettujen "ei sisällä siipikarjan lihaa" tarrojen kanssa. Jostain syystä tässä vaiheessa tehtynä tuo tarra aiheuttaa itsessään voimakkaan inhoreaktion. Reilu vuosi sitten suhteellisen hyvin menestyneet siipikarjatuotteet lanseerannut yritys yrittää nyt rahastaa spekulatiivisella epidemialla.

Eivät kuluttajat hysteriastaan huolimatta taida ihan niin tyhmiä olla. Toivon, ettei asialla ole mitään tekemistä Poutun mainostoimiston kanssa. Pelottavan todennäköistä kuitenkin on, että tämä narsistin leimaus on sielä syntyisin.

Edit: Lukekaas tämä, jos ette ole vielä lukeneet. Puhdasta asiaa. Itse en hämmästele edes sitä, että Hesari puolustelee Ilta-Sanomia, onhan saman talon lehteä tuettava, vaikka se valehtelisi silmät päästänsä. Tai laskettelisi osatotuuksia. Yksityiselämän kaupallistamisen vielä ymmärtää ja se on ihan hyväksyttävää tietyissä rajoissa.

Sen sijaan asian väittäminen uutiseksi sen sijaan, että häpeilemätön kaupallisuus myönnettäisin on kuvottavaa. Suoralla puheella pääsee pidemmälle. Jos siis on miestä puhumaan. Ilta-Sanomien päätoimittajalta puuttuu munaa. Jos omistaisin yhä edelleen lehden, olisi jutunaihe valmiina. "Nyt pengotaan iltapäivälehtien toimittajien yksityiselämä!". Ai niin, minullahan on oma media. Tämä blogi. Joten jos toimittajia näkyy törttöilemässä, erityisesti päätoimittajia, tai jos he tekstaavat jollekulle, niin tehdään asiasta uutinen.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 8:52 AM