Tuesday, March 28, 2006

Asuntopolitiikkaa ja helvettiä

Jostain syystä vaalien alla poliitikot ja samoissa piireissä heilastelevien tutkimuslaitosten ja instituutioiden katseet ovat kääntyneet asuntojen hintoihin. Ne ovat liian korkeat! Puhutaan hintakuplasta ja muuta perusteetonta sontaa. Vähän pidemmälle ajatellen kannattaisi mölyt pitää mahassa. Asuntojen hintojen lasku ei ole vaihtoehto. Se tekisi hallaa keskiluokalla ja syöksisi velkaloukkuun jääneiden ihmisten edustamien varoittavien esimerkkien johdolla kuluttajat epävarmuuteen.

Viisaampi puhuisi vaikka natosta. Tai EU:sta. Kepun ikitrendikäs mollaaminenkin alkaa olla out. Kepu-kokoomus itseasiassa on seksikkäin vaihtoehto tällä hetkellä. Niin tai näin, äänessä ovat ihmiset, jotka ovat edustamiensa puolueiden valtakunnallisella ja kunnallisella tasolla tekemien päätösten ansiosta itse luoneet hinnoille nousupohjan. Joten uskottavaa viestintää toteuttaakseen kannattaisi katsoa vähän pidemmälle sekä taakse että eteen.

Mainosmaailman väen terävimmät edelläkävijät ovat löytäneet kasvavissa joukoissa tänne. Kunniamaininta jo tänään sivuamalleni PHS:lle. Lystiä, että tämä ylivuotoventtiilini suoltama sisältö kiinnostaa. Saatte tekin kommentoida. Sanokaa vaikka moi. Ja terveisiä Rönkölle.

Helvetti muuten on olemassa. Lauantai klo 13, kankkunen ja vastavirtaan liikkuminen ikeassa. Kaupan suosio on käsittämätön. Parempaa laatua saa Sotkasta ja jopa edukkaammin. Eräs ihminen veti joskus herneet nenään sanasta edukas. No sen hän teki myös sanasta kustantaa sanan maksaa synonyyminä nuorisokohderyhmään, tyylin hienona vivahteena itseironia.

Edukas kokonaismälli ei mennyt jakeluun. Ilmeisesti se ei ollut hänen käyttämänsä terminologian mukaan in ja pop. Onneksi hän on luovajohtaja. Sitä, miksi titteli on sitä mitä se on, on useampikin toimistossaan pyörähtänyt ihmetellyt. Työnjälki se ei voi olla, joten sen on oltava perusluonteen vittumaisuus ja häikäilemättömyys. No, toimistonsa taitaa vetää tänä vuonna jo syvään henkeä ennen kuolinkorahdustaan.

Joku oli eksynyt tänne haulla "Coca Cola nice price". En uskoisi, että blogiani tarjotaan ensimmäisenä vaihtoehtona tuolle haulle, mutta niin se vain on. Meil on venäjälle linkkei, venäjälle linkkei.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 10:27 AM

Read or Post a Comment

No sen hän teki myös sanasta kustantaa sanan maksaa synonyyminä nuorisokohderyhmään, tyylin hienona vivahteena itseironia.


Muistan, kun näin kustantaa-sanaa käytettävän merkityksessä 'olla hintana' ensimmäistä kertaa vuonna 2002 enkä ollut ymmärtää lukemaani. Niin, pumpulissa olen minä kasvanut.

Posted by Blogger PA @ 11:14 AM #
 

Voi olla että turhaan tätä jauhan, mutta Ikean vahvuus piilee siinä,että se tarjoaa nuorien suunnittelijoiden töistä ilmaiseksi plagioituja huonekaluja+sisustussälää ennenkuin originaalit ehtivät tuotantoon. Eli vaihteeksi kyykytetään muitakin kuin kolmannen maailman lapsia. Käheää. Mutta paha mennä moralisoimaan kun jaloilla äänestetään (paitsi minä, toistaiseksi) ja Kamprad itse pesee kertakäyttömukitkin ja ajaa Skodalla :D

Posted by Anonymous Anonymous @ 11:38 AM #
 

Ikea nyt kyykyttää vähän kaikkia. Pöllitään idis, tuotetaan halvalla ja laitetaan asiakas kokoamaan itse kelvoton tuote. Ja silti olen joskus yllättänyt itseni hämmästelemästä, miksi kauppa aiheuttaa tuntikausia kestävän ahdistusreaktion. Sehän toimii kuin keskinkertainen mainostoimisto!

pa, muistan kun kuulin Asan Leijonaa metsästän -räiskäleen ensimmäistä kertaa. Koin vastaavan, tosin kuullun osalta lukemattomia kertoja. Mutta voi sitä nautintoa kun "kalapuikoist uusiin sähkövoihin" "ykkönen etomassa, kakkonen etolassa, kolmonen roikkumassa ypöyksin pesolassa" ja muut veikeät väännökset avautuivat.

Posted by Blogger Antti @ 11:49 AM #
 

Ikea saa kyllä monien karvat pystyyn, mutta on sillä puolensakin.

Kotimaisten huonekalukauppojen valikoima on vanhanaikaista, usein mautonta ja hintavaa. Ikealla sitä vastoin on pelkistetty moderni linja ja hinnat edullisia. Eikä se laatu kaikissa tuotteissa todellakaan ole huono. Siellä on halpistavaraa, jota ei ole tarkoitettukaan kestämään, mutta ei sitten kyllä maksakaan mitään ja sitten on niitä kalliimpia ja laadukkaampia tuotteita.

Onhan ne tietysti tuotettu halvalla ja riistämällä ja pöllittyjä ideoita soveltaen, mutta samaan ryhmään voisi tunkea sitten kännykät, urheiluvaatteet ja ties mitkä tuotteet.

Ideoita on aina varastettu ja kierrätetty, siitä tuskin koskaan pääsee eroon, mutta sellaistahan se nyt vaan on. Ne keksii ja luo, jotka siihen kykenee ja muut koittavat rämpiä perässä.

En tiedä onko huonekalujen kasaamisessa joku miehinen ylpeys suunnattomalla koetuksella, koska tuosta kasaamisen vaikeudesta kuulee kaikkien miesten suusta...Itse olen kasannut useita Ikean tuotteita - keittiökaapeista WC-kalusteisiin ja olen pitänyt kokoamista oikein helppona ja selkeästi selostettuna. Mukavaa puuhastelua, vähän kuin palapelin kokoamista ja mukavaa onnistumisen iloa kun naisihmisenä saa ihan oikean huonekalun aikaiseksi:)

Vai onko ongelma sitten siinä, että ohjevihkosia ei kannata lukea koska "kyllähän tuommoisen tosta kasaisi, mutta kun ne on tehty niin päin helvettiä".
En ole koskaan vielä törmännyt pakettiin, jossa olisi ollut virheellisiä osia tai puuttunut palasia, ehkä olen vain ollut käsittämättömän onnekas...

Posted by Anonymous nora @ 4:13 AM #
 

Olet ollut onnekas. Viallisia kappaleita ja puuttuvia osia on ainakin omalla kohdalla tullut eteen aina kun ruskeassa pahvilaatikossa, josta jotain pitäisi kasata, lukee Ikea.

Ohjeita ei tietenkään lueta. Kuvat ovat riittävän havainnolliset.

Toisaalta Ikean tuotteista puuttuu tietty tunnelma. Niissä ei ole tarinaa. Eipä juuri missään uutena ostetussa ole. Siksi suuntaan mieluummin vaihtoehtoisiin paikkoihin hankkimaan kalusteita, jotka kykenee modifioimaan mieleisikseen.

Ja kännykät. Kaupassa huomaa olevansa suu auki, kun yrittää etsiä luuria, jolla voisi vain puhua ja selittää asiaa myyjälle. Sellaista, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Ei, haluan kunnon kameran, joten hankin sen erikseen. Ei, MP3-soitin on ihan eri asia kuin puhelin.WAP? Älä naurata, käytettävyys on annelista.

Pitäisiköhän luopua koko laitteesta? Parantaako se elämän laatua? Ihan oikeasti siis.

Posted by Blogger Antti @ 6:47 AM #
 
<< Home