Thursday, March 30, 2006

Kultahippu Ärrälle

Eilen tuli nähtyä taas esimerkillistä toimintaa. Ihan vähän kikkailua, joka palvelee kokonaisuutta ja loistelias taktinen spotti. Niitä Ärrältä on nähty viimeaikoina paljon ja toivottavasti tullaan myös näkemään.

Mainoskatkon alussa siis näemme lyhyen väläyksen sohvasta, jossa istuvat mies ja nainen. Mies nousee ja sanoo "Morjens.". Sitten spotti loppuu. Katsoja kyllä tietää, mistä tuotemerkistä on kysymys jo tässä vaiheessa, mutta seinään leikattu homma jättää ajattelemaan...

...kunnes mainoskatkon loppupuolella näemme spotin toisen osan, jossa mies tulee Ärrältä sixpack Koffia mukanaan ja lainaa vielä Koffin omaa spottia replaansa "Käytsä usein täällä?".

Oikeasti Koffin spotti on jostain syystä jättänyt hyvin teennäisen vaikutelman, varsinkin ne vuoden takaiset. Uudemmat ovat vähän parempia, mutta aika, miten sen nyt sanoisi, puristetun keksiäitä. Ärrän spotti kuitenkin onnistuu luomaan kokonaisuuden, jossa alkuperäinen Koffin spottikin tuntuu mukavammalta.

Miksi? Mitä? Ärrän spotin käsikirjoittaja hallitsee itseironian. Toisin kuin minä. Vai miten se menikään. Niin tai näin, homma nitoo yhteen esimerkillisesti mielikuvalliset ja taktiset toimenpiteet.

Aika monella on Kultahuippu. Kultahippui ei joka Pertillä olekkaa.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 8:48 PM