Sunday, August 05, 2007

Pääsinpäs sanomaan

Välillä hämmästyttää, miten pihalla keltaisen lehdistön toimittajat ovat. Sattuipa näkökenttäni terävämmälle alueelle pääsemään (voiko siltä muka välttyä?) se toinen mainittuun kategoriaan kuuluva aviisi ja sen kannesta otsikko: "Jani Wickholm joutui terapiaan". Jouduin lukemaan sen pariin kertaan, kun en silmiäni tohtinut uskoa; miten niin joutui?

Käsittääkseni terapiaan päästään eikä jouduta. Ainakin Suomessa. Tietysti on mahdollista, että toimittaja on päässyt syntymään ja varttumaan maassa, jossa terapiaan joudutaan. Muussa tapauksessa on suorastaan kiusallista, ettei ihminen ole päässyt sisäistämään asiaa, josta sitten joutuu kirjoittamaan joko tahattoman tai tarkoitushakuisen tökerösti.

(tämä teksti päässee tarkoitushakuisen tökeröön kategoriaan, koska en hallitse edes sarkasmia saati itseironiaa)

Psykiatriseen sairaalaan ihminen saattaa joutua jos lähete on siis vastoin hänen tahtoansa. Kysymyksessä näissä tapauksissa on lähes aina jonkinasteinen psykoosi tai itsetuhoisuus. Tosin valtaosa itsetuhoisista potilaistakin haluaisi päästä osastolle, jottei henkisestä tuskasta päästäkseen joudu riistämään omaa henkeään.

Vai olenko päästänyt itseni putoamaan trendien kelkasta, enkä ole joutunut ymmärtämään, että itsetuhoisuus on nyt hot ja niin in. Ai eikö?

Olisiko asian ydin sittenkin se, ettei toisia ihmisiä ymmärretä eikä edes kunnioiteta. Sanoihan Sarasvuokin, että kaikki kehittyminen - johon kontekstin laajentaminenkin eittämättä kuuluu - tapahtuu silloin, kun pääsee astumaan ulos omalta mukavuusalueelta.

Tietysti hedonistiseen vellip*rs*mentaliteettiin kuuluu se, että silmät joutuu ummistamaan ettei tietoisuuteen pääsisi mitään epämiellyttävää. Ettei pelottaisi, vaikka hei, mehän ei pelätä mitään, vaikka uikuttaen luikitaankin kaikkea kauheaa karkuun.

Totuus taitaa olla kuten Julma-Henri sen sanoo: "Mitäpä hullut terveistä tietäis, kerron sulle terveisiä hulluja, sun ajatukset on arvokkaita sillä terveet on hulluja. Pelätään sitä mitä ei ymmärretä, ymmärretään sitä mitä ei pelätä". Biisi taisi olla 091006. Harmi, että tarkkanäköisimmät ihmiset tekevät jotain muuta kuin lööppejä. Joutuu ehkä kuunteleen.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 2:18 AM

Read or Post a Comment

Ja tän päivän roskalehti julistaa Maija Vilkkumaan olevan raskaana. Mitään varsinaista tietoa tai vahvistustahan toimittajahenkilöllä ei asiasta ole, kunhan vaan sattui näkemään rouva Vilkkumaan keikalla löysässä mekossa. Journalismin helmi tuokin.

Posted by Anonymous Pöpö @ 11:53 PM #
 

Wickholmin tapauksessa asiaan vielä hieman tarkemmin perehdyttyäni oli hämmästys melkoinen, kun kysymyksessä oli about vuoden takainen asia. Jostain syystä otsikoinnista sai sen käsityksen, että tapahtuma olisi tuorekin. Mainostoimistollehan vastaavasta toiminnasta ärhenneltäisiin jo kovasti.

Löysä mekkohan on varma merkki siitä, että ihminen pukeutuu löysään mekkoon.

Posted by Blogger Antti @ 12:00 AM #
 

Keltaisen värin pilannut lehdistö,
lööpeissään törkyä tuuttaava tuomiopäivän pasuuna muokkaa ainoastaan medialukutaidottomien (köyhien -joita emme mainitse ja yksinkertaisten -joita emme mainitse) tajuntaa.

Köyhät, nuo keltaisia lehtiä syövät kirvat kokoomuslaisen kulutusunelman lehdillä, rikkaruohot jatkuvan kasvun siirtolapuutarhassa. Joutavat ahdistuakin kaikkien janiräikkösten kanssa ja kuolla pois.

Sensijaan
-ja nyt ottakaa vakava ilme kasvoille, sillä tämä ei ole yhtään kivaa-

Mainostoimisto on Lierokiero ja Epäluotettava propagandakoneisto jonka tuottama häikäilemättömän tarkotusperäinen materiaali aivopesee ja korruptoi medialukutaitoisen kuluttajan lyhyessäkin kontaktissa = Vakava uhka kunniallisen porvarin itsenäiselle ajattelulle ja yleisen maailmankuvan muotoutumiselle.

Luoja ja Kuluttaja-asiamiehet meitä veronmaksajia mainonnalta ja sen suunnittelijoiden katalilta aikeilta varjelkoot.

Posted by Blogger .tvik @ 2:54 AM #
 

Mulla oli katala aikomus käydä lounaalla.

Posted by Blogger Antti @ 3:02 AM #
 

This comment has been removed by the author.

Posted by Blogger .tvik @ 3:06 AM #
 

MOT

Posted by Blogger .tvik @ 3:07 AM #
 
<< Home