Sunday, August 12, 2007

Visuaaleja

Löytyipäs mainiota ja inspiroivaa sunnuntailukemista. Data visualization: modern approaches. Via lili-on-air.

Illalla tuli pohdiskeltua oman käyttäytymisen pohjalta verkon ja painetun lehden suhdetta. Asiasta on kirjoitettu niin paljon, osuvaa ja hienoa, että tuskinpa siihen enää mitään uutta sanottavaa on. Silti oli mielenkiintoista oivaltaa omat toimintamallit.

Se, että uutinen tulee heti verkkoon seuraavaa lehteä odottavan panttaamisen sijaan syventää suhdetta lehteen. Asia ei mene ohi, jos seuraavan päivän aviisia ei ehätäkkään selaamaan. Toisaalta se, että uutisten, jotka ovat olleet jo verkosta löytyvät myös lehdestä, tarjoaa mahdollisuuden olla jäämättä paitsi mistään, vaikkei netistä uutisia jonain päivänä ehättäisi lukemaankaan. Siinä on syy tilata lehti, vaikka saman löytäisikin verkosta ilmaiseksi. Ja se käyttöliittymä. Ah.

Mutta kyllä parasta oli Monty Pythonin huumori. Koskee vatsa- ja poskilihaksiin vieläkin nauraminen ja hymy. Pitäisi varmaan laittaa mattoon kirjoitus jälkipolville: Yleisradio vastaa tästä kahvitahrasta.

– Kakolan vankimielisairaalan ylilääkäri sanoi aikoinaan, että hän viihtyy paljon paremmin Kakolassa kuin yliopistossa, koska ilmapiiri ei ole niin väkivaltainen.

Talsassa oli mainio näkökulma tähän aikaan, huippuosaajiin, huipputuloksiin ja huippuvalmiuksiin. Lukekaa ihmeessä.

Huippu on hassu sana. Ihan kuin huppu, mutta viipottavampi. Ei ollenkaan terävä, pikemminkin paraabelimaisen pyöreä.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 4:15 AM

Read or Post a Comment

Olipas hienoja visuja! Tarpeellista, kun eivät pomot kuitenkaan suostu tekstiä lukemaan.

Posted by Anonymous PA @ 12:29 PM #
 

Sekä esteettisesti että informaation hahmotuksen kannalta erityisesti se väestöntiheysjenkeissä -havainne teki muhun suuren vaikutuksen. Toki muutkin, mutta se oli kaunis. Kaunis.

Posted by Blogger Antti @ 12:46 PM #
 
<< Home