Monday, February 05, 2007

Hasanin sarana kuluu

Eipä onnistunut Nieminen Hasanilla kääntämään laivan kurssia. Iso paatti kääntyy raskaasti, joten kipparilla tulee olla erityisen paljon muskelia. Näinpä Alex saa lähteä etsimään uusia haasteita. Jotenkin viittaus McCann World Groupin EMEA:n ylimmän johdon kanssa käytäviin keskusteluihin ei vakuuta.

Epäilemättä keskusteluja käydään. Käynhän minäkin keskusteluja monen toimiston johdon kanssa. Se on välttämätöntä verkostoitumista, näkökulmien vaihtoa ja taatusti hyödyllisiä ajatuskulkuja puolin ja toisin avaavaa, vaikkei johtaisikaan yhteistyöhön sillä hetkellä tai lähitulevaisuudessa.

Mutta en minä silti kenkää saadessani laittaisi moista tiedotetta ulos. Ei kommentteja olisi parempi vaihtoehto. Vähäeleisyydessään hyvin vittumainen. Tai sitten ihan rehellinen: "Oltiin eri mieltä. Omistaja otti Jalaksen monon, kiristi nauhat, teki soman rusetin ja futasi. Ai perkele, että teki kipeää. Nyt etsin uusia haasteita.".

Hasan on melkoisten haasteiden edessä. Ruoriin tarvittaisiin joku, joka kyseenalaistaa toimiston olemassaolon oikeutuksen, katkoo napanuorat historiaan ja sahaa norsunluutornin jalat pois. Toisin sanoen henkilö joka valaa organisaatioon nöyryyttä ja palavamielisyyttä.

Ei se "Työmme ovat parasta mainosta, käytämme aikamme asiakkaidemme projekteihin"-ylimielisyys toimi enää. Pikkusen vaivaa, niin ne duunit voi esittää myyvästi. Vähän niin kuin Bob tekee. Tarjoillaan pala siellä ja toinen täällä. Vastaanottava pamppu kokoaa päässään palapelin ja tuumaa, että noi tytöt ja pojat osaa duuninsa.

Soittele Ami niin katotaan, mitä keksitään.

***

Lisäys n. klo 16. Lopettakaa se duunihakemuksien väsääminen, Timo Everi astuu virkaan varsin liukkaasti. Onnea matkaan!

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:02 AM

Read or Post a Comment

Eikös se ollut Ami itse, joka 90-luvulla sanoi,
- ei mainostoimisto tarvitse toimitusjohtajaa.

Voi olla, että se oli joku muu "guru", mutta olen samaa mieltä ;)

Posted by Anonymous otto @ 10:12 PM #
 
<< Home