Friday, February 02, 2007

Hemuja ja pitsaa

"Yllättäen" yllätin itseni taas kerran Idolsin parista. Vaikka herkullisimman myötähäpeän tarjoavat jaksot ovatkin jo ohitetut, on ohjelman seuraaminen edelleen verratonta lystiä. Mainoskatko tarjosi muutaman "jännittävän" kokemuksen.

Ensin Fazerin Turkinpippuri-hemujen spotti. Visuaalisesti huikean vahva tekele, mutta oma assosiaationi kyseisestä tuotemerkistä on pikemminkin meksikolaisiloinen tulisuus kuin keskiaikaisen synkähkö. Ja missä on se petomaani, joka käsikirjoittajilla on ollut ihan salettiin mielessä??

Onhan nyt nähtävä versio ihan selkeä kompromissi. Ehkä. Vähän häveliäs luovuuden johtaja on punastellut hieman ja naureskellut, että on tiimillä hurttihuumori ja melkoiset jutut. Mutta jos liekit tulisivat kuitenkin ihan suusta... Tai sitten asialla on ollut tuotepäällikkö. Petomaani-spotissa olisi ollut munaa. Ja se olisi sopinut meksikaanoassosiaatioon.

Se räjähtävä pulu oli ihan helmi. Puluissa on munaa. (Siksi ne ovatkin lintuja.)

Sisu, myöskin namunen, pastillien luokkaan kuuluva mainostaa kokosivun printeillä. Tummasta kuvasta on yhtään haastavammissa valaistusolosuhteissa lähes mahdotonta saada selvää. Jäävät goisivat hirnut ja heinäkärryä vetävä äijä huomaamatta.

Visuaalisesti Sisu ja Turkinpippuri heiluvat samassa maailmassa. Se ei vaan tunnu hirvittävän kaupalliselta ratkaisulta. Se maailma siis. Ehkä olen väärässä, sitä tapahtuu tämän tästä.

Sitten se lähes kuvottava tapaus. Grandiosa-pizzaa yritetään kaupata spotilla, joka vahvasti kilpailee vuoden kauheimman tittelistä. Ei pitäis riimitellä saati räbäyttää, jos ei osaa. Edes vähän pitäis olla skilssei. Mun mummo vetäis paremmin ja aidommin.

Biisin musiikilliset ansiot ovat Matti Nykäsen ja Tony Halmeen vastaavien luokkaa. Tarttuvuus? Kolmesti spotin nähtyäni en muista sanan sanaa lyriikoista.

Entä ärsyttävyys? Siihen voisin siteerata räbäyttäjä-Jonttia. "Sadisti sikakytän kätyri pistää vihoiks, onneksi Nutt-So:lla on rynnäkkökivääri, ja Nutt-so pistää lihoiks.". (Tietääköhön kukaan lukijoistani edes sitä, kuka on Nutt-So?)

Tämä yrittää sanoa, että se ärsyttävuus on kuin vuori, niin suuri, että salettiin ostan jotain mielikuvituksettomalla italospotilla promottua roskaa, jos jäisiä suolalettuja täytyy joskus ostaa.

Se pizzan nytkytys biisin skrätsätessä nytkäytti suupieliä. Kuvaus ja leikkaus ovat karmeaa katsella. Valot aivan annelista. Ja miksi moiseen pitää tuhlata niin pitkä aika? 10 sekuntia riittäisi mainiosti. Jos ei ole ideaa, niin ei se itsestään synny, vaikka spotti kestäisi vuoden.

Olisitte nyt vaikka keksineet crosspromon Grandi-mehujen kanssa: "Kari Grandi osaa paistaa Grandiosaa!". Pizza+mehu nyt settihintaan 3 eugenia. Tai jotain.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:02 AM

Read or Post a Comment

Mä ajattelin ensimmäisen kerran sen grandiosa-mainoksen nähtyäni, että kyseessä on tahallaan huonosti tehty mainos. Erittäin hauskana vitsinä pidin mahdollisuutta tilata kyseinen räpätys soittoääneksi kännykkäänsä. Mutta voihan ne tosiaan, luoja paratkoon, olla tosissaankin.

Posted by Blogger Tony @ 1:01 AM #
 

Pelottava ajatus, että tuo olisi tarkoitushakuisen heikko esitys. Koska se on tarkoituksellisen huonoksi aivan liian paljon yritystä sisältävä.

Posted by Blogger Antti @ 1:22 AM #
 

Kaameat takavuosien Heset ja (yhä edelleen pyörivät vielä kaameammat) Sotkatkin toimivat. Siis kuluttajatasolla.

Posted by Anonymous Anonymous @ 3:53 AM #
 

Sotka ja Hese ovat asioita, jotka arvostellaan omalla asteikollaan. Siinä ei järki riitä.

Totta tuo on.

Pointti oli, että kyllähän tässä Cola-Olleja tarkoitushakuisesti jahdataan.

Posted by Blogger Antti @ 4:08 AM #
 

Itse tuossa lankesin ostamaan viime viikon perjantaina Grandiosan. Taisi upota alitajuntaan se pizza-perjantai. Postauksestasi innostuneena väsäsin nopeasti oman versioni mainoksesta (kuvat pöllitty):

Pizza-sunnuntai

Posted by Blogger Juuso @ 4:30 AM #
 

Sori spämmäys, mutta tuossapa on muuten ruåttalainen/tanskalainen (ihan sama asia) versio:

Lördags pizza

Posted by Blogger Juuso @ 4:41 AM #
 

Läntinen versiointi skulaa paljon paremmin.

Posted by Blogger Antti @ 5:22 AM #
 

Mä olen aina assosioinut Turkinpippurin pikemmin Turkkiin kuin Meksikoon.

Posted by Anonymous pni @ 7:06 AM #
 

Siellähän käytetään sombreron sijaan fetsiä?

Assosiointini pohjaa aikaan ennen kuin osasin lukea. Siitä on nopeasti arvioiden aika monta vuotta.

Posted by Blogger Antti @ 7:16 AM #
 

Svedu/Tanska pesi suomalaiset 6-0. Taas lahden tällä puolen tyrittiin.

Dr Oetker on muuten paljon parempaa. En ikinä osta Grandiosaa. Findus sucks.

Posted by Anonymous Anonymous @ 8:01 AM #
 

mutta te olette huomanneet sen. kumpi on arvokkaampaa, paskan vaiko kullan huomioarvo? vai onko sillä merkitystä? samassa ajossa pyörii satoja sekunteja täysin läpinäkyvää corporate jankkii, joka ei väräytä viisaria, ellet satu olemaan lafkan osakkeenomistaja. määrittäkää laatu, niin minä yritän tunnistaa sen.

Posted by Anonymous omaj. @ 3:23 PM #
 
<< Home