Thursday, January 25, 2007

Jarin blogi

Satunnaisten klikkausten sarja vei tieni pitkästä aikaa Trainer's Housen sivuille. Ne olivat uudistuneet. Kaukosäädin-navigaatio toimii ihan kivasti. Jep, varmasti parempia ja hienompia variaatioita siitä on olemassa ties missä, mutta tuo oli minusta ihan mainio.

Muutoin sivujen toteutus ei herätä suurempia tunteita - hyvässä tai pahassa. Sopii konsulttiyritykselle. Tai valmentajille. Mutta ei sivujen uudistuminen ole oikeasti mikään uutinen.

Uutinen on se, että Sarasvuo blogaa. Etsiytykääpäs sinne ja etsikää Jarin blogin toinen kirjoitus: "Munasin itseni - Kaikki pyrkivät yhteistyöhön". Hieno teksti, paljon asiaa. Ei välttämättä mitään uutta, mutta niitä perusteita, jotka olisi joka päivä hyvä pitää mielessä. Vaan eivätpä ne pysy, ellei niitä säännöllisesti erikseen kertaa, teroita itselleen.

Hymyn nosti kasvoille tämän blogin edelliseen versioon kirjoittamani lauseen iloinen jälleenkohtaaminen: "Vastaanottaja määrää viestin arvon.". Totta ja tylyä. Hieno ja nerokas kampanja ei välttämättä nappaa niitä, joita pitäisi. Siinä tilanteessa tekijät kihisevät: "Nerouttamme ei ymmärretä!". Ei ymmäretä, niin ikävää kuin se onkin. Maailma ei ole reilu. Eikä onneen ole oikotietä.

"Taitavat viestijät ovat tarkkoja ja kyvykkäitä siirtämään omat aikomukset tarkasti toisen sisäiseksi kokemukseksi.", Sarasvuo kirjoittaa. Tässä on yksi jännittävä piirre. Aikamme korostaa itsestään ääntä pitäviä ekstrovertteja ihmisiä. He ovat läpinäkyvyydessään turvallisia. Toisaalta kilpahuudossa sisäisen tiedostavat ja ymmärtävät introvertit jäävät kakkoseksi.

Eikä kyse ole edes sosiaalisista taidoista, vaan puhtaasti siitä kuinka suuri, kuinka läpinäkyvä sisäinen maailma on. Vain sisäisen ymmärtämällä on mahdollisuus siirtää ohjauspiste toisen ihmisen sisäpuolelle. Saada ihminen haluamaan. Se lienee markkinointiviestinnässäkin varsin olennainen asia.

Lukekaa ainakin tuo kakkosmerkintä ajatuksella. Tuskin siitä saa irti mitään nopeasti ulosmitattavaa konkreettista hyötyä joka päiväiseen työhön. Pikemminkin siellä täällä tulevia oivaltamisen tunteita, sitä riemua, kun ymmärtää kommunikaation dynamiikkaa.

Mutta näin myöhäisheränneesti onnea ja intomieltä Jarin blogille.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:34 AM

Read or Post a Comment

En ole erityisesti pitänyt Sarasvuosta (meluisa ja pelottava), mutta suht järjellisiähän tuo näkyy puhuvan blogissa.

Posted by Blogger Zepa @ 6:09 AM #
 

Kiitti vinkistä. Sarasvuo on ollut aina meikäläisen favourite.

"Suomen paras myyntimies - ei, et sinä, Jari - tule meille töihin!"

Posted by Anonymous Ville @ 4:43 AM #
 

Eipä kestä.

Mä olen ollut Jari-suhteessa aina teidän välimaastossa. Pikemminkin vihaan ja rakastan yhtäaikaa kuin välinpitämätön.

"Mitä pitäis myydä, kuinka paljon, paljon pitää saada massii ja onx välii kenelle myy?"

Posted by Blogger Antti @ 5:26 AM #
 

Onko Jarilla jo jatkosoppari Suomen Diili kakkosen Trump-rooliin?

Posted by Blogger Ville @ 9:05 AM #
 
<< Home