Wednesday, January 17, 2007

Lehti ja tilaus

"Hei, soittelen mukavissa merkeissa. Osallistuit keväällä Yhtyneiden kuvalehtien kyselyyn ja saisit nyt palkinnoksi jonkun mieluisan lehden tilauksen puoleen hintaan.". Näitä puheluita riittää. Ilmeisesti metodi toimii, kun kovin moninen puhelinmyyjä viljeli sitä.

Yllättävän nopeasti niistä pääsee eroon, kun sanoo olevansa töissä siellä missä on, ja että sinne tulee kyllä kaikki mahdolliset ja mahdottomat lehdet.

Jep. Yhtään lehteä ei ole erikseen tarvinnut tilata ties kuinka pitkään aikaan. Sitten kotiin tupsahtaa tilaamatta Tekniikan Maailma. Osoitekentässä nimeni, osoite on muutoin oikea, huoneisto oli 74:n sijaan 71. Tilausmuoto oli kestotilaus.

Tässä vaiheessa mietitytti. En ollut tilannut lehteä. Äsken soi puhelin. "Laadunvalvontapuhelu". Jep jep. Olin kuulemma keväällä tilannut. Enkä ollut. Hinta kuulemma tuplaantunut, saisi 25 kuukautta vanhaan hintaan.
-Aijaa. Ei kiinnosta.
-Mutta se on paljon kalliimpi.
-No perkele, siitä huolimatta ei kiinnosta! Mulla on töitä.
-Saako se tulla?
-Ei.

Monikohan tyhmyyksissään antaa lehden tulla. Tilaamatta. MOSII tutkii syvemmin tapausta, tässä on jotain mätää.

Edit: Asialla oli Kontaktikeidas Oy. Hyvin epämääräistä. Odottelemme lehtitalon kommenttia asiasta. Heinä olisin kohtuullisen huolestunut asiasta, joten mielenkiintoista nähdä, kuinka yhtyneet hallitsevat mainettansa. Vaikka asialla on erillinen ja täysin riippumaton myyntiorganisaatio, niin senkin toiminta yhdistetään kuluttajatasolla lehden kustantajaan ja julkaisijaan.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 4:07 AM