Wednesday, January 10, 2007

Halpaa musiikkia

Musiikin lataaminen verkosta tappaa äänitemyynnin. Tappaako? 2006 Suomessa ladattiin "laitonta" musiikkia enemmän kuin koskaan. Samaan aikaan "laillinen" musiikin hankinta verkosta nousi huomattavasti. Ja lisäksi Suomen äänitemarkkinat kasvoivat. Että se siitä tappamisesta sitten.

Tulossa on levy-yhtiöiden organisoima levyale. Viimeinkin, jopa 25 euroa on liikaa yhdestä cd-levystä. Aikanaanhan hinnoittelu aiheutti ongelmia mm. Levy-yhtiö-nimiselle levy-yhtiöille, jonka piti hieman nostaa levyjensä hintoja, jotta ne kelpuutettiin mukaan viralliselle listalle.

Nyt uutisoidusta levyalestahan oli huhuja jo joulukuun alussa. Tällöin kerrottiin, että suomalaiset levy-yhtiöt suunnittelevat yhteistä levyjen alennusmyyntikampanjaa tammikuuksi. Järjestelyistä päävastuussa oleva Ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT) oli tuolloin vielä varsin vaitonainen asiasta.

ÄKT:sta kerrottiinn, että asiasta tiedotetaan joulun jälkeen. Sieltä myönnettiin kuitenkin, että "siitä on puhuttu" ja että varsin monet levy-yhtiöt ovat osoittaneet kiinnostusta tammialeen.
Levy-yhtiöistä mukana on muun muassa Universal Music, jonka tuotepäällikön Pekka Säilän mielestä Ruotsista napattu idea on hyvä.

– Se on verrattavissa kirjakauppojen tammialeen, Säilä kertoi. Joulukauppaa tarjonta ei Säilän mukaan vaaranna, koska tarjolle tulee esimerkiksi sellaisia levyjä, joita ei muuten ole saatavilla – ei niinkään joulun uutuuksia.

Nyt lehtitiedon mukaan alennettuina on n. 300-500 nimikettä. Kampanjan virallinen sivusto väittää, että 500. Ketä tässä nyt uskoo?

Joo. Itse ostan Asan Foetidan. Koala Koalitiossa on kerrassaan mainio.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:37 AM