Thursday, August 17, 2006

Taas turha laki

Keskusteluissa on pyörinyt lakiesitys, joka mahdollistaisi yrityksille työntekijöidensä sähköpostiliikenteen tarkkailemisen. On surettavaa, että päättäjät ovat taas tekemässä yhtä täysin turhaa lakia.

Ensinnäkin aivan liian monessa yrityksessä työntekijöiden sähköpostiliikenteen seuraaminen on arkipäivää. Jos yrityksessä työehtojen ja lainsäädännön noudattamisessa on muitakin epäkohtia, ei ole lainkaan yllättävää, että sähköposteja seurataa. Jopa ihan huvituksena. Laki antaisi valtuudet seurata mihin aikaan ja kenelle työntekijä viestejä lähettää.

Perusteena laille mainitaan muunmuassa tietovuodot. Laki ei niitä ehkäise. Ihmisellä on varmasti useampi sähköpostiosoite ja lukuisia muita vaihtoehtoja informaation kuljettamiseen ulos yrityksestä. Harvinaisen typerä ihminen käyttäisi siihen nimenomaisesti työsähköpostiansa. Jos ihminen vuotaa tietoa, hän saa siitä joko paljon rahaa, tai sitten työsuhteessa on jokin vialla. Siinä ei yksi laki hirveästi paina.

Toisaalta, jos työntekijä lähettääkin sähköpostia kilpailevan yrityksen edustajalle, mitä se kertoo? Ei yhtään mitään. Kyseessähän voi olla puoliso, ystävä, pingiskaveri tai muu vastaava.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:12 AM

Read or Post a Comment

Hei, hei, hei... Sä et nyt vaan tajua. Kaikki meistä eivät ole Hyacint Bucketteja, joten emme voi ymmärtääkään.

Joillekin se on varmasti "elämän" suola ja happi lueskella muitten "meheviä" meilejä.

Jos todellisuudessa henkilökohtaiset meilit vaikeuttaisivat työntekoa ja projekteja, niin kysynpä vaan miksi sitten ei ole projekti-/asiakaskohtaisi meiliosoitteita (asiakkaannimi@firma.fi)?

Koska toisten meilien lukeminen on joistakin hauskempaa ja niin kovin tärkeää. Siksi.

ps. On myös hassua, että on edes sitten salasanoja sähköposteissa, jos ne tiedetään kuitenkin.

Mutta hei, mitä mä tiedän... muuta kuin sen ettei mun meiliä kyllä lueta.

Posted by Blogger hna @ 11:19 AM #
 

Jotkut kiertävät ongelman sillä, ettei kukaan ymmärrä sisältöä, vaikka lukisikin.

Posted by Blogger Antti @ 12:31 AM #
 
<< Home