Monday, August 14, 2006

Langenneet

Sissisota ei ole aselaji muiden joukossa, vaan tapa käydä sotaa. Joskus jopa filosofia. Niin ikään sissimarkkinointi ei ole kanava muiden joukossa, vaan ajattelutapa joka kattaa koko markkinoinnin kentän. Sissi iskee kun sitä vähiten odottaa ja yleensä tuloksellisesti. Kun kilpailijat rynnistävät hiihtämään perässä, siis on jo tekonsa tehnyt ja suunnittelee uutta iskua.

"On tv- ja radioreklaamit ja printtien sarja. Sit vielä jotain sissiä.". Jos mitään tuohon rinnastettavaa tulee vastaan, niin puhuja ei todellakaan tiedä mitä haluaa. Paitsi olla trendikäs. Sinänsä ikävää, että trendejä seuraavat hiihtävät väistämättä muiden perässä.

Ensimmäisen kappaleen analogia on pyörinyt mielessä monet kerrat. Nyt se putkahti mieleen, kiitos Dieselin. Itse kampanjaan liittyvää materiaalia löytyy täältä. Katu-uskottavaa kaikesta hörhöydestään huolimatta. Ihminen kun on utelias.

Oli vapaasta kaupunkitilasta ja sen koristelemista mitä mieltä tahansa, sillä pääsee keskusteluihin. Sääli, että pk-seudun päättäjät ovat, mitä kulttuuriin tulee, niin mustavalkoisia ja rakastavat harmaata betonia yli kaiken. Kliinisen hauraat, fiinit ja vauraat.

Ristiriitana Dieselin kamppiksessa on isolla rahalla katukulttuuriin tunkeminen osittain sen ulkopuolelta. Se ei välttämättä toimi. Toisaalta homman symboliikka on vertaansa vailla. Lopunajanlauluja laulaa, kirstuihin kansia kiinni naulaa. Yksi kaksi, pallomeni paskaksi, kaikki kaunis, matalaksi. Vielä vähän korkeammalle, vähän kauniimmin ja kotomaassa tiedetään kuuseen kurkottaminen. Tästä ulottuvuudesta Diesel voi kiittää sitä, että kamppis säilyttää uskottavuutensa.

Teemasta viehtättyneille suosittelen Terry Pratchettin Hyviä enteitä -teosta, joka allekirjoittaneessa sai aikanaan aikaan spontaania naurua.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 8:18 AM

Read or Post a Comment

Mutta eikö puhdas, sileä betoni hivele siun simmuja? Kuin voi olla mahdollista? Betonihan on jopa materiaali, josta saisi suhteellisen näppärästi, kustannustehokkaastikin muitakin muotoja kuin tasaiset levypinnat, seinät, muurit ja muut.

Mutta jos betonissa ei saa olla kuvia, niin kuinka siinä voisi olla pintaa.

Posted by Blogger hna @ 10:29 AM #
 

Saisihan siitä muotoja. Mutta harvassa niitä näkyy. Ja kyynär- poski- ja kantapäitä se hivelee ihan vereslihalle. Ei siinä ole ollenkaan samaa fiilistä kuin puussa.

Puhdas harmaa betoni on potentiaali siinä missä pakasta vedetty A4-arkki. Tai pulverilumi tunturin päältä katsottuna, laudan ollessa kiinni jaloissa. Tai alla avautuva ilma siinä vaiheessa kun ei ole vielä ponnistanut hyppyyn.

Posted by Blogger Antti @ 10:40 AM #
 
<< Home