Wednesday, August 02, 2006

Simmut kiinni

"Hei teidän pitää nyt muistaa vittu se, että jonain päivänä te kuolette. Muuten teistä ei oo vittu kertakaikkiaan mitään hyötyä."

Katsopas kadulle. Ihmisiä. Moniko kelaa tuota? Moniko tiedostamattaan tekee jotain unohtaakseen tuon? No, aika tyhjä olohan siitä seuraa. Ihan kivat jutut eivät teekään onnelliseksi. Tolla on Volvo V70, tolla Jaguar. Ne ois tasan yhtä onnellisia ilman niitä.

Ainahan voi ostaa hyvän omantunnon. Laittaa roposia ovesi takana pistäytyneeseen keräyslippaaseen. Tai tehdä yleishyödyllisen mainoksen ilman veloitusta. Kunhan sillä voittaa awardin. Hei. Miten sä voit perustella sun lähtökohdat ja motiivit se pokaali kädessä? Kyä hyväntekeväisyyskonsertissa. Laita ropo hedelmäpeliin. Mitä sä teet kun näet pahoinpitelyn kadulla. Kävelet ohi. Spuge makaa sammuneena, sä kävelet ohi. Mitä sä pelkäät?

Ponnistaa voi vain jos jalat ovat kiinni maassa. Tai voihan sitä yrittää, mutta korkealle sillä ei pääse. Mitä sä saat hautaan mukaasi? Mitä susta jää jäljelle? Ei yhtään mitään muuta kuin se, miten muut sinut muistavat. Rikas, paska, auttoi muita, hyvä ihminen. Sä et voi kaupata tai ostaa onnea. Koska vain ihminen tekee ihmisen onnelliseksi. Itse tai toinen, ihan sama. Mitä sä tarvitset? Siis ihan oikeesti tarvitset. Koska katsoit viimeksi itseäsi silmiin.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 3:36 AM

Read or Post a Comment

En osaa päättää onko tosi hyvä ja hienoa, että ihminen pitää lomaa vai onko se vähän paljon pelottavaa.

Vai onko se niin karmeaa tulla lomalta... Ennigeis, onneksi minulla ei ole lomaa. Ei tule sellasta oloa...

Posted by Blogger hna @ 7:13 AM #
 

Sama mielessä, angstia ilmassa?

Posted by Blogger Sanat on @ 7:23 AM #
 

Ehei, toi ei liity lomaan. Vaan on Pyhimyksen 28. lokakuuta -biisin synnyttämä spontaani ajatusketju itsekkyydestä.

Posted by Blogger Antti @ 8:18 AM #
 

Okkei... Itsekkyys on pahasta.

Posted by Blogger hna @ 12:08 PM #
 
<< Home