Monday, July 24, 2006

Radiosta tuubaa

Otetaanpas vaikka tasaisen arkeen totuttautumisen nimissä pieni avautuminen. Kesällä kun tuli jokunen tovi vietettyä ratin takana, niin hermot olivat väistämättäkin koetuksella. Kaiken auton sisällä tapahtuvan kyllä kestää ja siitä nauttii, mutta se, mitä radio korviin suoltaa on kerrassaan karseaa.

Suomalainen radiomainonta on häkellyttävän huonoa. Hyvät hetket olivat todella vähissä. Veikonkoneen jinglessä oli sitä jotain ja joku toinenkin tarttuva, hyväntuulinen yritelmä massasta erottui. Jope Ruonansuulle kirjoitettu sitikan spotti oli veikeä. Kaupan päälle 500 litraa bensaa. On siinä iso tankki...

Sitten ne karseat. Petteri Summanen ja se toinen tyyppi melkein jokaisessa. Oikeasti, kai tässä maassa muitakin spiikkereitä on. Miksi se tekeminen pitää lopettaa ennen viimeistelyä? Oikeasti!

Sitten se "kuunnelmallisuus", voi jeesus mitä ihmisten aliarviointia. Väkisin väännettyä muka hauskaa ihan liikaa. Tulee mieleen entisen esimieheni käsitys hyvästä radiospotista. Sanomattakin selvää, että olin erimieltä aiheesta. Ehkei jinglellä voiteta kisoja, mutta kyllä ne väistämättä rehellisessä mainosmaisuudessaan, jopa hauskuudessaan, vetävät pisimpiä tikkuja.

No, ensimmäisen pidemmän matkan jälkeen ei kaupallisia kanavia enää tullut kuunneltua. Erityinen kiitos siitä Nesteen mainoksille. Vieläkin puistattaa.

Ohjelmasisällöstä kunniamaininta menee Radio Citylle, jonka väkinäinen ja epäkielinen rokkia ja sporttia yhdistelmä on niin junttia kuin voi olla. Siis junttia pahimmassa mielessä, kaupunkilaisjunttia. Siinä asiayhteydessä ja sille kohderyhmälle voisi kuvitella mainostavansa korkeintaan kaljaa, makkaraa ja paskoja autoja. Eli ranskalaisia merkkejä, nissania ja mitä näitä on. Paitsi juntit ajaa käytettyä. Ja sitten kun ne saa rahaa, niin ne vaihtaa bemariin. Mitä isompi bemu, sitä juntimpi ja rikkaampi. Jos vähän yleistetään. Mielenhäiriöitähän on muitakin.

Ysitiellä näkyi muuten neliskulmainen, ihan täsmällisen suorakaiteen muotoinen pilvi. Se oli veikeä se! Lisäksi takataskussa on erinomaisia kokemuksia asiakaspalvelusta ja totaalinen inho pääkaupunkiseudun elämää (tai pikemminkin sen korviketta) kohtaan. Huono palvelu, neuloja puistossa, asukasyhdistyksiä, liikaa ihmisiä ja ylipitkä matka (ajallisesti) lähes kaikkialle. Onneksi on sentään kiva duuni, johon kelpaa palata lomalta vajaan viikon päästä.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:45 AM

Read or Post a Comment

Radio, juu - tuo kuollut media jälkitärinöineen. RIP.

Posted by Anonymous Anonymous @ 12:26 PM #
 

Hahaa, Antti ei malttanut...

Posted by Blogger Sanat on @ 1:16 PM #
 

Onhan se surullista ettei kaupallisia kanavia oikein voi kuunnella. Ja se on totta, että Summanen ja ToukoPouko ovat nyt lähes jokaisessa spotissa. Miten miehet ovat edes suostuneet moiseen itsensä kuluttamiseen.

Telkassa mainokset menee vain. Ne voi kestää, usein ovat vielä ihan hyviä, mutta autossa (ratiota kun ei oikein muualla tule kuunneltua) alkaa automaattinen kanavien räplääminen heti kun mainoksia tulee.

Toisekseen puheradio on parasta. Ja jostain oikeasta aiheesta. Ja sitä tulee vain Ylen kanavilta. Mikähän siinäkin on?

Mutta eikös me päästä rokkisporttiradiosta ihan tässä justiinsa, joten junttien pitää asemoitua uudelleen.

Posted by Blogger hna @ 1:35 AM #
 

Et ois malttanu itekkään jos oisit nähnyt Turmion Kätilöiden toisen solistin kostuumin.

On telkkamainostenkin taso laskenut radikaalisti. Jokunen kivakin joukossa välillä on, mutta suurin osa on tätä tellussa toteutettua suoraa tai väkinäiseltä awardin ahneudelta haisevaa.

Mitä? Loppuuko rokkispurguradio? Minä olin vaan onnellinen siitä, että sävelradio kuopataan. City oli muuten silloin joskus ennen ihan ok kanava.

Vielä kun pääsisi eroon soittolistoista.

Posted by Blogger Antti @ 4:46 AM #
 

Here are some links that I believe will be interested

Posted by Anonymous Anonymous @ 8:18 PM #
 

Here are some links that I believe will be interested

Posted by Anonymous Anonymous @ 11:35 AM #
 

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

Posted by Anonymous Anonymous @ 5:46 PM #
 

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Posted by Anonymous Anonymous @ 2:09 AM #
 
<< Home