Thursday, June 15, 2006

Viihteestä ja viestinnästä

Jenkkilässä teinien keskuudessa leviää villityksen tavoin nerokas soittoääni. Asiasta uutisoi Digitoday. Nuoret ja erityisesti lapset kuulevat korkeataajuisen äänen, mutta aikuisten korviin ei korkeataajuuksinen audiovirta enää ota kuuluakseen. Tämän on pakko olla jonkinlaista syntiä.

Äskettäin käsittelyssä oli MTV Anytime. Menneenä vuonna viimeinkin julkitulleen, suomalaisen elokuvan monella tapaa uutta ajattelua ja aikakautta edustavan Star Wreckin blogissa käsitellään käyttökokemuksia ko. palvelusta. Kovin ruusuiselta ei näytä. Aika näyttäköön onnistutaanko ongelmat poistamaan. Vaikka onhan maailman sivu monta hyvää ja vielä parempaa ajatusta onnistuttu ryssimään ontuvalla toteutuksella.

Pahus kun en ole onnistunut mistään kaivamaan käsiini taannoin Mikrobitissä ollutta artikkelia liitten tekijän ja lähettäjän oikeuksiin. Sen mukaan järjestö, jonka nimeä en sattuneesta syystä muista vääntää maailmanlaajuista sopimusta, jolla lähettävän yhtiön oikeuksia kasvatetaan. Jopa vastaanottajan oikeuksia lähetyksen tallentamiseen rajoitetaan.

Haloo! Ei sovi yhteen ajasta, paikasta ja laitteistosta riippumattoman viestinnän filosofian kanssa. Edelleen, otettakoon massi silloin kun tekele ensimmäisen kerran lasketaan käsistä. Teatteri, DVD, DVD-bonusherkuilla, pidempi versio DVD -filosofia alkaa vetämään osaltaan viimeisiä henkosia. Tosifaneille homma pelaa jatkossakin, mutta massoille se ei tule toimimaan.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:00 AM