Tuesday, June 13, 2006

Tapiola ja Lapponia

Tapiola Pankin suhdannekatsaus ulostui tiistaina.

"Suomen talous kasvaa omien kykyjensä rajoissa, inflaatio säilyy alle kahdessa prosentissa ja työttömyysaste painuu ensi vuonna jo lähelle seitsemää prosenttia", tarinoi Tapiolan pääekonomisti Jari Järvinen.

Huolena Tapiolalla on inflaatio, joka on viime aikoina näyttänyt lievästi kiihtyvän. Tapiolan mukaan riskinä on, että Euroopan keskuspankki huolestuu inflaatiosta liikaakin ja nostaa korkotasoa, mikä hidastaisi Euroopan talouskasvua.

Huolestuttavaa. Arvioissa ohitettiin kokonaan se näkökanta, että inflaatiohan on velallisen, joita mm asuntovelallisten alalaji edustaa, hyötyy kun inflaatio "lyhentää" velan reaalipääomaa.

Muuta mielenkiintoista Tapiolan katsannassa oli asuntojen hintojen nousun edelleen jatkuminen, minkä päättelemiseksi ei tarvitse olla raketti-insinööri.

Vielä mielenkiintoinen uutinen korurintamalta. Kalevala koru osti Lapponia Jewelryn ja hujautti samalla kertaa siirtää tuotannon Kiinasta Suomeen. Ehdottomasti loistava markkinointiteko. Nyt Lapponia Jewelryn nimessä on jotain uskottavuutta. Paitsi ei Pitäjänmäki kovin pohjoista eksotiikkaa huokuva paikka ole.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 2:32 AM