Tuesday, June 13, 2006

Kävin verkoilla

Kärkkäri ja Bobi ja joku muu on väsänneet Cannes-sivuston. Aika perushuttua. Ei mitään oikeasti työn kannalta relevanttia. Tulipahan katsottua. Rönkön kirjoitus oli ihan kiva. Sieltä se jostain löytyy, en jaksa kaivaa linkkiä. No, oli pari muutakin kivaa, mutta edelleen metallista kissaeläintä arvostetaan liian paljon. Tiettävästi se on edistänyt parhaiten kaukaisena kesänä iltapäivälehtien myyntiä.

Kirnauskiksen Meidän palstalla oli mainio kirjoitus luovuudesta. Noinhan se menee. Samaa teemaa syvemmälle jos haluat kaivaa, niin etsi käsiisi Claes Andersonin Luova mieli. Se on mainio opus.

Kirnauskiksen stimuloiva kirjoitus pisti miettimään hyvän idean syvintä olemusta. Hyvä idea ei ole kekseliäs. Sen ei tarvitse jäädä mieleen. Sen täytyy aikaansaada haluttu toiminta. Hyvä idea hyvin toteutettuna tavoittaa halutut ihmiset ja saa heidät tekemään halutun asian. Vaikkapa ostamaan tuotteen.

Hyvän idean ei tarvitse jäädä mieleen. Oivalluksen se voi tarjota. Tai sitten ei. Se on kuitenkin vain väline. Tuotteen täytyy jäädä mieleen. Jos 15 vuoden takaa muistat mainoksen, mutta et tuotetta, ei idea ole ollut hyvä. Jos muistat tuotteen, etkä mainosta päin vastoin. Tai sitten tuote on ollut erityisen huono. Jotain muistijäljen luovaa, kokemusperäistä kuitenkin.

Kaikille, joille blogini on ollut traumaattinen kokemus suosittelen käyntiä psykologilla. Ja myös kaikille teille, jotka ette vielä tiedä traumatisoituneenne.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 10:48 AM

Read or Post a Comment

Kävin psykologilla. Traumatisoiu.. duin. Tai jotain. Kiits tosi pal.

Posted by Blogger Zepa @ 11:30 AM #
 

Mulla on ollut kahdessakin toimistossa sohva. Toisessa sille sohvalle oli oma huonekin, kun minä ja silloinen AD:ni vallattiin tyhjäksi jäänyt työhuone suunnitteluhuoneeksi. Sohvat ja fläppitaulut ja toinen päätyseinä liitutaulumaalilla, eikä ensimmäistäkään työhön liittymätöntä virikettä.

Ja vähänkö se huone pelasi.

Posted by Blogger Junakohtaus @ 12:50 PM #
 

Jostain syysta blogger ei taas tykkaa skandeista.

Just tollanen ymparisto on valttamaton luovalle tyolle. Ei tyohon liittymattomia virikkeita, ei tietokonetta tai monitoria. Rento ja rajoittamaton tila.

Rento lihas on nopea.

Posted by Blogger Antti @ 11:21 PM #
 

Ihminen joka ei näytä tekevän Mitään on monesta ihminen sellainen joka ei saa aikaiseksi mitään. Ihminen joka hösää ja touhottaa on energinen ja mahtavan Aikaansaava.

Höpön pöpö ja hömpsis pömpsis. Tosin joskus se pitää paikkansa, jos vaikka maalataan seinää.

Kesällä parhaimpia ideoita syntyy esimerkiksi uimapaikalla, siinä samalla kun tekee kuperkeikkoja ja muita temppukerhon juttuja ja kun kelluu vedessä katsellen taivasta.

Aivo on elin jota ei pidäkään nähdä juoksemassa pitkin poikin. Se ei ole ollenkaan hyvästä. Silloin on kuollut.

Posted by Blogger hna @ 3:39 AM #
 
<< Home