Wednesday, June 14, 2006

Just tätä

www.tv-maksu.fi on asialla. Tää on just tätä.

2.3. Q: Tarvitseeko kännykkätelevision käytöstä ilmoittaa?
A: Kännykkätelevisiosta tulee tehdä television käyttöönottoilmoitus, mikäli perheessä ei ole ennestään voimassaolevaa televisiomaksua.

Sitten mielenkiintoinen juttu. Näissähän on jotain ristiriitaa:

Q: Tarvitseeko suorittaa televisiomaksua syyskuun 2007 jälkeen, mikäli ei hanki digisovitinta mutta haluaa pitää television nauhoitettujen elokuvien katselua varten?
A: Kaikki televisiolähetykset muuttuvat Suomessa digitaalisiksi 1.9.2007 alkaen. Mikäli käytössä ei ole digisovitinta tai digitelevisiota, ei tämän jälkeen voi enää katsoa suomalaisia televisiolähetyksiä, eikä myöskään televisiomaksua tarvitse maksaa.

Televisiomaksu on kuitenkin maksettava, jos pystyy katsomaan muiden maiden analogisia televisiolähetyksiä (esim. Ruotsi siirtyy digiaikaan vasta marraskuussa 2007). Televisiomaksu on maksettava myös silloin, jos käytössä on satelliittiantenni, jonka avulla voi vastaanottaa ulkomaisia televisio-ohjelmia.

Kansainvälinen käytäntö on se, että televisiomaksu maksetaan omaan maahan riippumatta siitä, minkä maan televisiolähetyksiä seurataan.

2.5. Q: Talossamme ei ole antennia ja katsomme vain nauhoitettuja elokuvia. Tarvitseeko meidän silti maksaa televisiomaksu?
A: Televisiolla tarkoitetaan televisio-ohjelmistojen vastaanottoon ja seuraamiseen tarkoitettua laitetta tai laiteyhdistelmää. Video ja tallentava DVD-soitin ovat myös vastaanottavia laitteita.
Television katsotaan olevan käytössä, vaikka sitä ei ole kytketty sähkö- tai antenniverkkoon taikka kanavia ei ole viritetty. Antennijohdon puuttuminen tai huoneistossa olevan kaapelirasian sulkeminen ei tee televisiosta käyttökelvotonta. Televisiomaksu on maksettava vaikka televisiota käytetään vain videolaitteen näyttöpäätteenä. Ainoastaan siinä tapauksessa, jos televisiosta sekä muista vastaanottavista laitteista esimerkiksi videonauhurista tai tallentavasta DVD-soittimesta on poistettu tai deaktivoitu RF-osa (viritinosa) ei televisiomaksua tarvitse maksaa. Tämä kuitenkin edellyttää, että satelliittiantennia ei ole käytössä sillä myös satelliittiantennin avulla vastaanotettavat lähetykset edellyttävät televisiomaksun maksamista.

RF-osan poiston tai deaktivoinnin tekee siihen valtuutettu televisiohuoltoliike, joka antaa tekemästään muutoksesta todistuksen. Todistuksen voi tarvittaessa esittää televisio-maksutarkastajalle. Asiakas itse vastaa toimenpiteen kustannuksista.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 3:42 AM

Read or Post a Comment

Mahtaako tuon RF-osan deaktivointi olla kuinkakin tiedossa ihmisillä? Mä tunnen vain yhden perheen joka on toteuttanut sen, ja kuulin koko jutusta ensimmäistä kertaa silloin kun perheen isä kertoi mulle, eli noin pari kuukautta sitten. Olenko elänyt pimennossa vai onko ihan normaalia olla tietämättä tämmösiä? ;=)

Posted by Blogger Zepa @ 8:01 AM #
 

RF-osan deaktivointi lienee enemmän periaatteellinen kysymys. Kuten senkin entisen esimieheni hei-mulla-on-lautasantenni-katolla-lestadiolaisuus tv-lupatarkastajille. Ihan kuin 9000 kk liksasta ei yhtä teeveelupaa maksais.

Mä en edes tiedä mikä on RF-osa. Mutta sen deaktivoinnilla uhkaaminen on taatusti tehokkaampi peloite kuin karate.

Posted by Blogger Antti @ 8:25 AM #
 

Mutta kuinka moni tekee kännykkätelkusta käyttöönottoilmoituksen. Entä moniko TV-lupatarkastaja tarkistaa kännykän?

Posted by Anonymous pni @ 8:59 AM #
 

Entä jos televisiota käyttää videopuhelussa? Tarvitaako silloin RF-osaa ja miten kännykän RF-osan deaktivointi tapahtuu?

Posted by Blogger Antti @ 9:29 AM #
 
<< Home