Monday, May 08, 2006

Politiikka ja markkinat

3G-kapulat saivat taannoisesta Makasiinien polttohautauksesta yllättävän kirittäjän. Kamera- ja videokännyköiden ominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa. Vaikka jotenkin hassulle tuntuu katsoa nimenomaan toimittajien kamerakännykällä ottamia kuvia. Luulisi, että Sanomatalosta löytyisi ihan oikeita kameroita.

Hassua on myös poliittisten päättäjien vähäinen ymmärrys siitä, miten päätökset vaikuttavat markkinoihin. Alkoholiverotustahan alennettiin taannoin ja sen jälkeen valtaosa sosiaalisista ongelmista on voitu laittaa halvan viinan piikkiin.

Nyt pahikseksi kuitenkin nostetaan keskiolut! Sen verotuksen kiristämisestä puhutaan. Häppärit saavat mennä menojaan. Eihän siinä mitään, mutta olen ollut aina vahvasti siinä uskossa, että kirkkailla saa pään sekaisin paljon nopeammin ja tehokkaammin kuin olutta lipittämällä. Jos veroille aikoo jotain tehdä, niin kannattaisiko kattoo sinne kirkkaaseen.

Kansan uutiset saaneekin 575000 euroa lehdistötukea. IS saa 0 €. Inferno Magazine 0 €. Keskisuomalainen 0 €. Ainoastaan Kansis toimitti hakemuksen myöhässä. On kuulemma kohtuutonta, että jos säännöt sanovat hakemusten ehdottoman deadlinen olevan jotain ja se ylittyy, niin lehti jää ilman tukea. Ei mahdu oikeustajuuni. Jos jossain asiassa on olemassa säännöt, niin niitä noudatetaan.

Kauppojen aukioloaikojen säätämiseen, eli vapauttamiseen ei löydy rohkeutta vaalien alla. Haloo? Mitä tämä kertoo eduskuntaan mielivistä? Tavallisen ihmisen elämää ei haluta tehdä helpommaksi, vaan joustavuus halutaan pitää minimissä. Ja kuitenkin vallitseva säännöstö mahdollistaa liikkeen sijainnin tai koon mukaan aukiolot lähes aina.

Miksi minusta tuntuu, että poliittisilla päätöksillä sotketaan markkinoita?

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:20 PM

Read or Post a Comment

Sitähän se politiikka on, poliitikot kuvittelevat tietävänsä kansaa paremmin mikä kansalle on parasta ja päättävät sen mukaan. Varsinkin lukuisat erilaiset rajoitukset ovat tästä hyvänä esimerkkinä - eihän sunnuntaikauppaakaan voi vapauttaa, koska sellainen riistäisi työntekijöitä, kun joutuisivat sunnuntainakin töihin. Miksi kaupan alan työntekijöiden pitäisi olla erikoisasemassa muihin työläisiin nähden, eiväthän esimerkiksi terveyskeskuksetkaan ole sunnuntaisin kiinni?

Se on markkinoiden sotkemista, kyllä. Se on myös kansalaisten aliarvioimista ja heidän vapauksiensa rajoittamista. Holhoaminen lienee hyvä sana, sopii sosiaalidemokratiaan muutenkin.

Posted by Anonymous Pasi @ 11:56 PM #
 

No, eivätpähän poliitikot ole ainoita aliarvioimiseen sortuvia monen elämään välillisesti näkyviä tahoja tässä maassa.

Posted by Blogger Antti @ 12:07 AM #
 

Valta turmelee, sanotaan. Totta. Tai ainakin se tekee monesti tyhjiksi entiset aatteet ja draivin. Ikävää, totean. Pitää Black & Deckerillä hioa kaikki särmät, jos aikuisten oikeasti haluaa edetä. Tonihalmeet saa huudella ja vaikka häröillä huuruissa, sillä ei ole merkitystä. Se vie vain huomion pois muista puuhailuista.

Ehkä se on sisäistä sensuuria, laumasta hylätyksi tulemisen pelkoa, pokkurointia, omia etuja. Ehkä se on sitä että ollaan viidenmiljoonan kansa. Liian vähän populaa, puritaaninen kulttuuriperintö ja kova halua eurooppalaiseksi.

Tekstiviestejä ja kravatin suoristeluita, kipinöintiä kahdesta lautasesta.

Sitten sen sumutuksen takana voidaan olla tekemättä muutoksia ja päättää jotain, jonka voi sitten säätää säätämisen ilosta uudelleen.

Eikä vaalien alla, HERRANJUMALA, voi mitään tehdä. Lehdet saa lööppejä, kansa pelästyy, kokee ettei kannata äänestää. Parempi olla ihan hiirulaisen hiljaa. Tylsää.

Kuinkakohan moni politiikassa vaikuttava ja sinne halajava on edes kiinnostunut markkinoinnista, markkinoista...

Posted by Blogger hna @ 12:39 AM #
 

Politiikassa ja mainoksissa on molemmissa usein se vika, että pyritään miellyttämään kaikkia. Seurauksena on katteettomia lupauksia, ylihehkutusta, ympäripyöreitä latteuksia. Puolueet ovat aikaa sitten taineet unohtaa kohderyhmänsä, vaikka sen suuntaista ajattelua taustalla on ollut, mikäli historiaa tulkitsee oikein. Kommunistit tekivät jotain hyvinkin. Vaikka markkinoinnin lupauksia ei onnistuttu pitämään.

Posted by Blogger Antti @ 7:18 AM #
 
<< Home