Thursday, March 16, 2006

IT lyhentää elinikää

Elämysmatkailua. Kuvittele olevasi flow-tilassa. Tiedät mitä teet. Sinulla on visio, joka odottaa toteutumistansa. Hymyilet, tiedät onnistuvasi pian. Haet mukillisen kahvia, venyttylet ja istahdat koneen äärelle.

Klikkaat. Mitään ei tapahdu. Hetkinen, kone näyttääkin tiimalasia. No, odotellaan. Nyt ollaan odoteltu jo hieman liian pitkään. Ahaa, ei toimi. Kokeillaan toista juttua. Ei toimi. Kolmas toimii vähän sinne päin. Klikkaa, odota 10 sekuntia. Kirjoita, odota minuutti. Perkele, kuiskaat. Sitten sanot yhä kovenevalla äänellä ja pian jokainen ympärilläsi tietää, että tietotekniikka tekee taas sitä, minkä se parhaiten osaa: takkuilee.

Havaitset, ettei kyseinen työ innosta enää yhtään. Kello on mitä on. Voi kun pääsisi kotiin. Jonnekin. Tämä on fiilislaji. Eli sitten väännetäänkin seuraavaksi hampaan irvessä. Hähää.

Ei se mitään, on muillakin ongelmia. Tällä välin Lumenen ja PHS:n yhteinen taival on kertoman mukaan yhä pitkä kuin julkkiksen ja uuden salarakkaan suhde keskimäärin. Kyllä ketjuuntuminen on sitten ihanaa.

Ulkona paistaa kuulemma aurinko.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 3:38 AM