Monday, March 13, 2006

Mediavoitto

Piti palata blogaamaan vasta illalla, mutta vastaan tuli jotain, mitä oli pakko päästä kommentoimaan heti. Olen todennäköisesti tietosesta uutispimennosta johtuen (en halua tietää tippaakaan jostain Irakin sodasta tai pilakuvakohusta) järsimässä homeista leipää, mutta silti.

Juttu on tämä. Kuuden ja puolen tuhannen asukkaan kaupunki hakee Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.
Mistä ne sellaista menivät keksimään? Ovatko ne edes tosissaan?

Toivottavasti hakemus otetaan ministeriössä vakavasti. Koska eihän näin voi tehdä. Miksi helvetissä ei voi? Perustelkoon joku, joka on eri mieltä.

Uskoni ihmiskuntaan palasi, kun Lordi valittiin euroviisuihin edustamaan maatamme. Mediavoitto on taattu ja kerrankin joku erottuu massasta. Joko edukseen tai siihen toiseen suuntaan, mutta erottuu ainakin.

Tämä elämä ei todellakaan ole tarkoitettu vakavaksi. Joten antaa palaa. Näytetään, että meillä on kollektiivisesti hyvä meininki. Paitsi, että varmaahan on, että Mäntän naapurikunnan esikaupunkialueen vanhimman taloyhtiön pro nykertäjätkuoriainen -seura jättää vastustavan vetoomuksen, koska hakemusta jättäessä on tapahtunut joku muoto virhe. Mutta sehän onkin suomalainen tapa kiittää.

Yllättävää muuten, että pro nyketäjäkuoriainen -yhdistysten lempilapsi liito-orava onkin huikeasti yleisempi kuin aiemmin on otaksuttu! Ihanko totta! Muutama tuttu metsäkokekuljettaja olisi voinut kertoa saman paljon paljon paljon aikaisemmin. Niitä veitikoita kun näkyy jos ei joka, niin joka toinen päivä. Paitsi minua huolestuttaa se, että Helsingin ydinkeskustassa en ole nähnyt ensimmäistäkään.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 4:48 AM