Monday, March 13, 2006

Yritystä

Viikonloppuna käytiin sitten ensimmäinen Young Creatives -kilvoittelu avoimena kilpailuna. Tuloksia saamme nähtäväksi kuukauden päästä. Odotan sitä mielenkiinnolla, erityisesti sitä, millaista jälkeä saamme mainostoimistojen ulkopuolella. Epäilen, että korkeatasoista ja innovatiivista.

Kilpailun aihealue oli mielenkiintoinen, saastunut meri on kuitenkin tyystin erilainen aihe käsiteltäväksi kuin parisuhdeväkivalta (josta jostain syystä yleinen keskustelu käydään aina vain naisten näkökulmasta, tasa-arvo ei toteudu), kehitysmaiden ongelmat (jotka eivät oikeasti meille kuulu) tai muu ensisijaisesti ihmiseen liittyvä.

Nähtäväksi jää, millaisia lähestymisiä aihe on poikinut.

--
Pohdiskelin Junakohtauksen "yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen" -kommentin siivittämänä yritystoimintaa laajemminkin. Yhteiskunnalliselta kannalta yrityksen tarkoitus on aikaansaada vaihdantaa.Ihmisen näkökulmasta yritys tuottaa hänelle palveluita ja hyödykkeitä. Pörssiyhtiöiden osalta kuviot ovat julmat, kylmät ja selvät. Niin pitääkin. Se maailma on usein esillä liike-elämästä yhteiskunnan kannalta keskustellessa. Vaikka yleisen vaurauden kannalta tärkein sektori ovat PK-yritykset. Ne synnyttävät keskiluokan. Ne työllistävät. Ne joustavat ja kykenevät monesti - ainakin halutessaan - ihmislähtöisempään toimintaan.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:17 AM