Monday, February 20, 2006

Mainosraati 2

Koska Mainosraati on saanut peräänsä numeron kaksi (2), voi, on suotavaa ja suorastaan välttämätöntä arvostella kahta (2) eri spottia tai ainakin toista niistä.

Ja tällä kertaa nimettömien ja/tai nimeämättömien kriitikoiden lihamyllyyn heitetään seuraavat onnekkaat:

Teemun lämäri

Aurinkomatkat

Kertauksena asteikkomme 0-5. (0="Hajoitan television, koska en löydä kaukosäädintä vaihtaakseni kanavaa!!" 5=Ostan heti, suosittelen kaikille kavereille ja niiden mummoillekin.")

Edit: Linkkien pitäisi nyt toimia. Tieto meni ekaensin comments-osioon. Sorry säätöni.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 4:01 AM

Read or Post a Comment

Varsinainen tehokaksikko vetää katsojan hyvin sanattomaksi. Yritystä kyllä on, mutta jotenkin, jotenkin niin väkinäistä.

Aurinkomatkoille 1/5, toinen piste menee armottomasti rasittavasta logosta.

Teemulle 3/5. Vain siksi että tuomarin paidan raidat tuovat mieleen valmiiksi viipaloidun leivän.

Posted by Anonymous Anonymous @ 4:31 AM #
 

Teemulle 1/5: eikös tätä samaa ole nähty jo sataa kertaa aikaisemminkin? Oliko se vakuuttavaa silloinkaan? Voi tietty olla että kun en lätkää seuraa niin en kuulu tämän L E I V Ä N kohderyhmään. Who knows?

Aurinkomatkoille: 3/5. Ihan lupsaka juttu omalla tavallaan, idea tässäkin on kyllä kulunut. Omituiset Aurinkomatkojen logot ihmisten päiden päällä miinusta. Muuten ehkä 2/5, mutta koska juuri tänään haluaisin lekotella uima-altaalla, annan yhden piste lisää.

Posted by Anonymous Anonymous @ 5:12 AM #
 

Teemun lämäri

Kuulin mainoksesta ensin vain äänet, kun avasin sen välilehteen tuohon taustalle. Kuva näkeminen pelasti kenties hieman, sillä muuten mieleen olisi jäänyt vain lopun karmea spiikki.

Suurimpana oivalluksena varmaan tosiaan tuomarin siivutettu paita. Hoikka nuorukainen oli sitten hiivaton ja kovakroppaisempi runsaskuituinen. Öö? Mitä jos hiivaton olisikin ollut nainen?

Minä en tiedä mistään mitään, kuuluuko leivän olla nykyään hiivatonta?

Oliko se syöttäjä tyttöystävä vai äiti, kun jotenkin näytti liian vanhalta sille tyypille?

Teemu oli kova juttu 90-luvun alussa, ja pelaa toki yhä tai jälleen kovin hyvin, mutta eikö tuo nimi nyt ole kovin korni. 2/5

Finnmatkat

Sääliksi käy mainostajaa, kun kaikki täälläkin puhuvat Aurinkomatkoista. Tuskin erottuu mainos kovasti kilpailijoista, kun kerran noin sekoittuu.

Pitäisi varmaan ymmärtää, että väki vanhenee ja suuria ikäluokkia tulee miellyttää, mutta kun en onnistu näkemään tuossa sellaista hellyyttävä vanhus -fiilistä, niin se tuntuu vain iljakkaalta.

Leidillä on sentään tyylikäs hattu.

(Tuntuu myös kummalta nähdä Finnmatkat-sana Tui:n logon vieressä...)

2/5

Posted by Blogger PA @ 6:32 AM #
 

Teemun lämäri
Juuri tällainen lätkä juttu ei uppoa. Tai no, lätkä ei yleensäkään uppoa. Sitä paitsi hassun hauska dialogi oli niin hassun hauskaa, että annan tälle...
1/5

Aurinkomatkat
Itse olen suuri pappojen ja etenkin häpsiskäppiäisten ystävä ja ihailija, mutta A) toi papparainen on joku eilisen päivän karmaiseva gigolo ja B) isea on tietty vähän eilistä myös.

Mutta koska pätkässä ei ole mitään urakeskeisiä 3kymppisiä espoolaisia ja oivasti on oivallettu uusi rahaa elämyksiin ja mm. matkailuun suoltava kohderyhmä annan tälle...
3/5

Posted by Blogger hna @ 6:59 AM #
 

Alitajunta sentään! Kyseessä on todellakin Finnmatkat. Näin siinä usein sitten käy ratkaisevissa paikoissa. Varma voitto meneekin naapurille. Olisikohan sittenkin kannattanut pitää tuotemerkki vähän paremmi esillä...

Posted by Blogger Antti @ 7:23 AM #
 

Pisteitä en suostu antamaan töille, joiden tavoitteita en tunne.

Mutta pistetään pientä arvailua kehiin. Ruisleipä oli halpikseksi ihan näppärä ja jättää suurin piirtein tuotenimen mieleen, mitä enempää tämmöisiltä ei välttämättä oikein voi vaatia, kun ei isommiltakaan. Ns. idea oli sinänsä tarpeeton, mutta ei vienyt kauheasti huomiota tuotteelta.

Finnmatkat ilmeisesti on lähtenyt seniorirahan perään junioritiimillä. Oikeaan arvioon tarvittaisiin kunnon tietoa, ehkä toimii ja ehkä ei. Mä en ton perusteella ostaisi mitään, mutta ei kukaan muutenkaan matkaa mainosten perusteella osta.

Posted by Blogger Junakohtaus @ 9:52 AM #
 

Teemu 1/5, ärsyttävyys on toki tehokasta, mutta lopun lässyttävä, tekohymyinen spiikki aliarvioi katsojaa ja kuulijaa. Paita oli varsin sympaattinen, mutta hirmuisen blaah kokonaisuus. En kiusallanikaan ostaisi tuotetta.

Ja Finnmatkat 2/5, logot leijuvat päiden yllä kuin teloittajan miekat. Piste hilpeästä musiikista ja vastustamattomasta hymystä.

Posted by Anonymous tuhis @ 1:14 AM #
 
<< Home