Tuesday, June 05, 2007

Mainonta ja kesä

Hasan & Partnerskin liittyi MTL:n vahvuuteen. Nyt MTL:llä on sellainen jäsenistö, että sen voi ottaa vakavasti toimialajärjestönä. Vielä kun saadaan alalle jonkinlainen työehtosopimus, niin homma rokkaa. Siinä vaiheessa MTL voi sanoa oikeasti olevansa toimialajärjestö.

Työehtosopimista tarvitaan. Ruuhkia tulee ja ylitöitä kertyy, se on realiteetti. Toisissa yrityksissä homma toimii kuten pitää. Sitten on niitä mustia lampaita. On surullista nähdä, miten ihmisiä poltetaan loppuun. Se ei kuulu työelämään.

Palkkojen osalta työpaikka- ja henkilökohtainen sopiminen on eittämättä ainoa toimiva vaihtoehto. Mutta olisivat ne minimitkin ihan reiluja. Estäisivät vedätykset. J-P. Rautamaa, näytä että sulla on munaa. Koska sulla on, me tiedetään se.

Mutta. Työntekijöiden järjestäytymisaste on niikseen heikko, että tämä kaikki on pelkkää spekulaatiota.

On ollut vähän hiljaista tämän blogaamisen kanssa. Mutta Flickriin ja proosablogiini on tullut mukavasti tavaraa. Ja sopiva kiire, se on helvetin hyvä. Deadlinet rullaa, strateginen ajattelu määrää ja luovuus rullaa. Ulkona paistaa aurinko. Olarin kallioilla kelpaa istuskella muistikirjan kanssa ja kirjoittaa proosaa kuin Tsehov!

Itäisen Suomen kattavan lakkiaiskierroksen aikana lisäksi havaittu, että ukko oli talven aikana varautunut huonoihin aikoihin keräämällä vararavintoa siten, etteivät puvun housut istuneet aivan odotetulla tavalla. Siksipä päätin kokeilla ihan piruuttaan karppaamista. Varsinkin kun kuulin ketoositilan tuovan hyvän olon. Ja totta se on. Perhana, niin absurdilta kuin lihan ja rasvan syöminen tuntuu.

Jos muuten olette huomenna AGI-lehden Kuvia julkaisuihin -seminaarissa, niin tulkaa moikkaamaan.

Mut kesä se on! Ulkona näkyy huomattava määrä kauniita vartaloita ja virvoittavain juomain sekä jäätelöiden markkinointiviestintää. Jaffan pilarit hymähdyttävät. Terveisiä Liikasen Tonille. Lapsille spraittia!

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:10 AM