Sunday, March 11, 2007

Vieläkin vaaleista

Viikonlopun päiväkävelyreittien varrelle osui vaalimainontaa. Kommunistit olivat osanneet tehdä julisteita! IKL:n luomusta oli myös ilo katsoa. Kepu oli vähän ontto. Kokoomus siinä ja rajoilla. Vasemmiston ehdokkailla oli enemmän partaa ja erityisesti viiksiä. Mitä enemmän vasemmalle mennään, sitä enemmän karvaa ehdokkailla tapaa kuontalossaan olemaan.

Tosin muutamat ehdokkaat tai kokonainen armeija nyt asettavat aivan eri lähtökohdat julisteiden suunnitteluun. Mutta silti.

Kokonaisuudessaan kampanjoinnissa on yksi erityisen kiehtova ja nerokas piirre. Puolueethan eivät uskalla olla oikein mitään, saati edustajansa sanoa. Onneksi mainostoimistot ovat kaivaneet edes viitteitä siitä kovasta ytimestä ja antaneet sille muodon, kampanjan.

On kiva haukkua kampanjaa. Kun moittii jumalankuvaa, niin ei tarvitse moittia jumalaa. Psykologiassa sille on nimikin. Projisointi. Se on myös ihmisen perusdefenssejä. Ja tarvittaessa syntipukkia, voi moittia kuvan piirtäjää, patsaan veistäjää.

Olisin vielä Tampereen julistejäynästä laittanut linkin tähän, mutten löydä sitä enää mistään. PRKL.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:56 PM

Read or Post a Comment

http://perho.org/vaalijayna/

Posted by Anonymous i @ 2:32 PM #
 

Kiitos.

Posted by Blogger Antti @ 1:15 AM #
 

Hassua kyllä, ainoat kerrat kun olen kiinnittänyt huomiota vaalijulisteisiin, on ne, kun ne on söhrätty täysin tai potkittu kehyksistään.
Kyllä, asun Kalliossa :-D

Posted by Blogger ZePanda @ 1:05 PM #
 
<< Home