Tuesday, March 06, 2007

Social broadcasting

Kahvipöytäkeskustelussa tuli Almalta kaapatun vahvistuksemme ryydittämänä puheeksi keltainen lehdistö. Sitä ennen eri puolilla toimistoa jengi hekotteli Youtuben tarjonnalle, jota kukin aina jakelee ja saa tiedokseen omia kanaviansa pitkin. (no tämä oli se päivän paras)

Ainahan tarinaa on isketty ja juorut kulkeneet. Olipa joskus ammoin suusta suuhun tapahtuva sosiaalinen vuorovaikutus ainoa tapa, jolla informaatio levisi. Sitten tuli erinäisiä teknologioita omine rajoitteineen. Viestinnässä oli aina yksi suunta kerrallaan.

Ja nyt meillä on taas tilanne, jossa tekniikka on niin pitkällä, että se vapauttaa informaatiovirran omasta rajoittuneisuudestaan. Se virta hakee taas oman uomansa, olkoon termi sille vaikkapa social broadcasting. Toimituksen tai tuotantotiimin sijaan kukin voi tehdä itse omia valintojaan. Nostaa pätkiä oman ja lähipiirinsä primetimeen.

Miten sitten se keltainen lehdistö tähän liittyy? Se on ehkä kovimmassa paikassa kuitenkin koko mediakentällä. Vastassaan sillä on hämmästyttävän mukautuva ja näkymätön kilpailija. Vaatii raskasta sosiaalipornoa, jotta jatkuvasti kaikkialla räätälöityvän kanssa voi kilvoitella huomiosta, hetkestä tietoisuuden valokeilassa.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:18 AM

Read or Post a Comment

Vanha... sammallus oli pop jo viime viikolla.
Mutta mitäs tästä tykkäät:
http://www.youtube.com/watch?v=4yQhXBeabUE

Posted by Anonymous Anonymous @ 2:00 AM #
 

Kiteyttää kovin paljon - mikä ajankuva!

Ei ensimmäinen vaan toinen semivapaa-assosiaatio: Kirka tanssii tähtien kanssa.

Posted by Blogger Antti @ 2:09 AM #
 

Suomalainen keltainen lehdistö on maalattu euroopan nurkkaan. Olen seurannut hollywoodin juorupalstojen ja suomen iltapäivälehtien verkkopalveluiden aikaeroa. Joskus saattaa mennä kaksikin päivää, kun jokin suhteellisen varma tieto päätyy meillä nettiin.

Kai ne iltiksessä ja iltsussa ymmärtävät, että ihmiset osaavat katsoa kaljua Britneytä myös englannin kielellä.

Tässä pari nopeaa: www.perezhilton.com, egotastic.com, www.dirtyrottengossip.com, www.hollywoodtuna.com

Posted by Anonymous Miikka @ 6:37 AM #
 

Väittävät, että Britney heilui päihdeklinikalla ja uhosi olevansa antikristus!

Posted by Blogger Antti @ 7:25 AM #
 
<< Home