Thursday, February 22, 2007

Ikea-puita ja -kukkia

Ikea laajentaa puutarhaan. Näin sanottiin mm. Mömmönetissä. Saammeko kasveja, jotka on hankala istuttaa? Puutarhakalusteita jotka ovat viksallaan ja lonksuvat?

Puutarhakylkiäinen on luonnollinen jatke Ikea-tavaratalolle ja varmastikin erittäin toimiva. Joskus ammoin aikana AMK tehtiin harkkatyö. Lopputulos oli Espoon Ikean naapurissa sijaitseva puutarhamyymälä. Mittakaava oli tosin vielä Ikean ilmoittamaa kunnianhimoisempi.

Pääkaupunkiseudulla ei ole edelleenkään omaa Viherlandiaansa. Se on hauska mesta se. Onhan toki yritelmiä, mutta ei mitään, mistä olisi muodostunut puutarhamyymälän synonyymi.

Tavallaan huvittavaa ja toisaalta myös huolestuttavaa, ettei pitkään työelämässä toimineiden suunnitelmallisuus yllä sille tasolle, mihin opiskeluaikojen harkkatöissä päästiin. Kokonaisuuksien sijaan liian usein törmää irrallisiin asioihin. Mutta jos jotain myönteistä tästä hakee, niin on Suomen kansantaloudessa onneksi vielä paljon tehostamisen varaa.

Toistaalta asian voisi kääntää niinkin, että opiskelijat vääntävät hienoja suunnitelmia fiktiivisistä asioista vain tekemisen vuoksi. Ollapa taho, joka saattaisi suunnitelmallisuuden ja työelämän yhteen. Olisi maailma paljon parempi paikka. Tai ainakin vähemmän "näin on aina tehty"-tuulimyllyjä , joita vastaan taistella.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:25 AM