Thursday, November 30, 2006

Remppajournalismia

Designremppa herätti kiinnostusta, joten Mainonta on syvältä II otti selvää hankkeen taustoista. Valaisevista vastauksista saamme kiittää AD:ta ja partneria, Noora Ilorantaa Kirnauskiksesta.

Idea designrempasta oli muhinut toimistolla jo pitkään, konkreettisemmin noin vuoden verran.

- Kun asia rupesi konkretisoitumaan, mietin miksei sitä tekisi eritavalla ja livenä netissä. Kirnauskiksella on ollut aina aika design painotteisia asiakkaita ja Jarkko kallio on ollut eri yhteyksissä niin asiakkaamme kuin yhteistyökumppanimme jo yli kymmenen vuoden ajan, Noora sanoo.

Kun Jarkko ja Harri perustivat oman muotoilutoimistonsa Helorinne&Kallion ja ryhdyivät toteuttamaan Kirnauskiksen kanssa projekteja yhteisille asiakkaille, kehkeytyi myös suunnitelma designremonttiyhteistyökuviosta.

- Ideana on siis että Jarkolta ja Harrilta tulee suuri suunnitelma ja Nanna Kinnunen sitten konkretisoi sen tuote/materiaalitasolle. Lähtökohtana designrempassa on talon tarjoamat upeat puitteet ja remontti toteutetaankin vanhaa kunnioittaen ja uutta inspiraatiota painottaen, Noora kertoo.

Yhteistyökumppaneiksi ovat tällä hetkellä varmistuneet Iittala, Kansiopalvelu (Lineal toimistotarvikkeet), A la Carte -keittiöt, Novasani ja Estrade (Novart), VM-Carpet, Lundia, Rautia Nummela. Lisää lienee luvassa, kunhan homma käynnistyy todenteolla.

Purkutyöt ovat jo alkaneet. Suunnitelmat valmistuvat joulukuun aikana ja varsinainen remontti käynnistyy tammikuussa. Tupaantuliaisia uusituissa tiloissa on juhlitaan suunnitelmien mukaan maaliskuussa.

- Edistymisestä on tarkoitus blogata päivittäin, samoin kuin päivittää yhteistyökumppanien tiedot ja tarvikelistat yms. Lisäksi webbicamera ilmestyy huomisen aikana ja kuvia lisätään sitä mukaan kuin erityistä näytettävää on, lupaa Noora lopuksi. Lisää aiheesta voi lukea Kirnauskiksen Meidän palstalta.

Mainonta on syvältä II ostaa idean, seuraa edistymistä ja toivottaa työniloa rempaajengille.

Kirjoitti Konsonantti @ 10:10 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Klassikko

Kuvallinen mainos myy paremmin. Tämä on yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Kutkuttava yhdistelmä sympaattisuutta ja anarkiaa, jättää hymyn huulille. Pieni on maailma, viereisissä huoneissa istuu ihmisiä, jotka tuntevat ilmoittajan. Saab kertoman mukaan myytiin tällä ilmoituksella ja soittoja tuli paljon. Tämä on yksinkertaisesti oivallus, jota ei voi kuin kadehtia.

Blogin ulkoasuun on pyritty tekemään pientä hienosäätöä, pahoittelemme haamupäivityksiä. Nyt otsikkopalkin pitäisi näkyä kokonaan ja reuna-alueen ääkkösongelmien pitäisi olla mennyttä aikaa. Samoin kuin yli rajojen juoksevien tekstien. Lisäksi firefoxia vaivannut räjähdysilmiö, joka heitti oikean palkin alareunaan on testitulosten mukaan onnistuttu korjaamaan. Pientä viimeistelyä ja viilausta tullaan suorittamaan vielä lähiaikoina.

Kirjoitti Konsonantti @ 5:14 AM :: 1 ajatusta Spottaa

Wednesday, November 29, 2006

Tervetuloa.

Jaajaa, vai nyt sitä saa. Kolme krossia sitä uusinta Mossia kiitos! Mestoilla taas hullun ja neron häilyvä liitos. Mainnonnast maininta otsikkopalkissa, aiheessa nalkissa. Koukussa kiehtovassa loukussa kuin kissa. Se ei karvoistaan pääse. Respketii tai ruoskaa, nähtäväksi jää se - mestoille juoskaa.

Mainonta on syvältä II, Mosii, Syvämainonta, Kakkonen, Big 2 - ja mitä näitä nyt on - on täällä, tässä ja nyt. Röhinää ja pöhinää on syntynyt ja synnytetty jo ennakkoon. Kiitos varhaisille testaajille. Kiitos myös kaikille linkittäneille ihmisille. Kiitos Sermihelvetille, jonka kommentti toimi liikkelle laittavana voimana. Kortena, joka katkaisi lopettamispäätöskamelin selän.

Kiitos grafiikkatiimille ja tekniselle osastolle. Kiitos sinulle avoisa lukija, vasta sinun subjektiivinen tulkintasi synnyttää sanoille merkityksen. Kiitos kaikille tahoille joilta olen saanut innoitusta.

Itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen ovat tärkeitä asioita elämässä. Niiden avulla pääsee eteenpäin. Niinpä olen tätä juhlallista tilaisuutta varten opetellut jotain uutta. Koska täydellinen ja sarkastinen, päätin opetella kävelemään vetten päällä. Ei se niin vaikeaa voi olla, onhan sitä tehty aikaisemminkin tällä pienellä pallolla. Niin kerrotaan.

Kirjoitti Konsonantti @ 3:32 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Remppaa

Kirnauskis tuotteisti remontin ja iski siihen designista lisäarvoa. Meneillään on siis ainakin suomalaisessa mainostoimistomaailmassa ensimmäinen designremppa. Aivan varauksettomasti en hommaan suhtaudu, mutta varovaisen myönteisesti kylläkin. En vaan saa vallan suuria säväreitä designista itseisarvona.

On kuitenkin hienoa nähdä, kun asiat halutaan ja uskalletaan tehdä jollain poikkeavalla tavalla. Remontti on helvetillisen tylsä asia. Pölyä, rakennusmiehiä, remonttijätettä, laastia, sepeliä purkutöitä ja meteliä. Hommasta voi tehdä hauskaa. Hyvä.

Lisäys. Terveisiä remonttiryhmälle, kun tänne saavutte sankoin joukoin. Etenkin Markolle ja Annuskalle.

Kirjoitti Konsonantti @ 3:31 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Luova on kone

Luovuus. Sitä taitaa jokainen reklaamipaakari aka mainosmaakari pohtia silloin tällöin. Se nähdään erityisenä kykynä, jota joko on tai ei ole. Ja ne, joilla sitä on, ovat omasta mielestään selkeä vähemmistö. Just joo. Luovuus on ensinnäkin ominaisuus joka koko ihmiskunnalla on.

Se, mihin luovuutta käyttää vaihtelee yksilöstä toiseen. Luovuus on kuitenkin ongelman ratkaisua. Oli kyseessä sitten mainosviestin lävitse vieminen, moottorin teknologia tai vaikka taitelijan tenkkapoo siitä, miten hän ilmaisisi itseään.

Mutta luovuuden käsittäminen inhimillisenä ominaisuutena on itsepetosta. Luovuus ei ole inhimillistä, vaan se voidaan synnyttää teknologisesti. Tätä nykyä Yhdysvalloissa Bill Boardin top-100 -listalta löytyy koneiden säveltämää musiikkia. Koneellinen luovuus voi olla jopa tehokkaampaa kuin ihmisten vastaava. Puhuuko poika bullshittiä?

Not. Kannattaa tutustua siihen, mitä neuroverkoilla pystyy tekemään. Kyseessä on oppiva systeemi, joka löytää syitä ja seurauksia, niiden suhteita ja sovelluksia sieltäkin, mistä ihmismieli ei osaa niitä löytää. Kakkonen odottaa mielenkiinnolla sitä, koska suuret ketjutoimistot tuovat kaupallisia neuroverkkosovelluksia mainosmarkkinoille. Mihin ihmisiä tarvitaan? No, rajaamaan ongelma.

Kirjoitti Konsonantti @ 3:30 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Kilvasta kultainen kahle

Hyvä mainonta on luovaa. Näin sanotaan. Ja kauneuskilpailussa menestymisen väitetään korreloivan kaupalliseen menestykseen. Voi hyvinkin olla, eikä vähiten siitä syystä, että eittämättä työ, jonka suunnitteluun on panostettu paljon, saa myös paljon jatkopanostusta mediarahan muodossa.

Mitä tuo kauneuskilvoittelu sitten tekee luovalle suunnittelulle? Parhaassa tapauksessa se kannustaa suunnittelijoita parempiin suorituksiin. Mutta edistävätkö mainoskilpailut luovuutta? Itse suhtaudun asiaan skeptisesti. Pikemminkin näen niiden toimivan kultaisena häkkinä. Vanki ei tiedä olevansa vankina.

Nykyisellään sarjajaot väistämättä kannustavat tekemään töitä sarjoihin. En usko, että kovinkaan moni ihminen kykenee olemaan sille immuuni. Vaikkei sitä tiedosta, niin alitajunta tekee myyräntyötään. Kilpailujen ja sarjojen enemmistö ei yksinkertaisesti kannusta tekemään perinteisiltä urilta poikkeavaa.

Kirjoitti Konsonantti @ 3:30 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Sunday, November 26, 2006

Ylihuomenna se alkaa

Hyvää kannattaa odottaa, näin on monikun tuumaillut. Tässä vaiheessa MOS II -tiimi kiittää kaikkia tänne linkittäneitä. Erityisen otettuja olimme Populaarin huomiosta. Ja vastaavasti myös Urho Mömmölle osoittamasta kysymyksestä. Sekä Tuurnan tuumailuista.

Vastaavasti ymmärsimme, ettei yhdenkään blogin lauchia ole rakennettu millään vastaavalla menetelmällä. Ei ainakaan Suomessa. Taide löytyy jo tekemisestä.

Kakkosesta halutaan tehdä aiempaa vuorovaikutteisempi, joten teillä arvoisat lukijat on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä MOSkaa tuleman pitää. Kysykää, vinkatkaa, vittuilkaa.

Kakkonen kohtasi eilen pieniä teknisiä ongelmia kun nokka-akseli tuli uudehkon dieselkäyttöisen henkilöauton pohjasta lävitse. Tiimimme kiittää kaikkia matkan jatkumista edesauttaneita ihmisiä. Kyllä tästä maasta vielä hyvää tahtoa löytyy!

Kirjoitti Konsonantti @ 9:13 PM :: 0 ajatusta Spottaa

Saturday, November 25, 2006

Kutsu

Sinä,

sinut on kutsuttu Mainonta On Syvältä II –blogin avajaisiin 29.11.2006 klo 17:00. Paikkana mikä tahansa. Tarvitset vain mesen ja online-tilan. Huomioi alkuperäisiä suunnitelmia aikaisempi ajankohta.

Ilmoittaudu 29.11. klo 16:00 mennessä lisäämällä babylonhelsinki@hotmail.com Messenger-yhteystietoihisi. Suositeltavaa on, että käytössäsi on Live-messenger.

Asusteet eivät ole pakollisia, mutta pelisilmää osoitat noudattamalla virtuaalista pukukoodia. Kaiva arkistoista potretti, jossa sinulla on puku tai iltapuku.

Luvassa on päihdyttäviä juttuja ja pientä purtavaa hengenravinnon muodossa. Luonnollisesti voit korkata pullon mielijuomaasi paremman eläytymisen (ja kalsarikännin) toivossa.

Riko rutiinit, tapa sisäinen tosikkosi ja tule mukaan.

Kirjoitti Konsonantti @ 12:20 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Thursday, November 23, 2006

Utelu

Arvoisa lukija, onko menneistä merkinnöistämme jokin jäänyt mieleen aivan ylivetona? Kerro mitkä ovat mielestäsi parhaat palat. Tämän utelun pohjalta saatua tietoa tullaan käyttämään Huippuhetket ja harharetket -työnimeä kantavan osion luomiseen.

Muutamia tietoja Kakkosen uudistuksista on vuotanut julkisuuteen. Vahvistettakoon niistä muutama.

Jatkossa tekstit luetaan vähintään kertaalleen läpi ennen julkaisemista. Tavoitteena on tehdä lukukokemuksesta 23 % miellyttävämpi.

Itsesensuuri pidetään joko ennallaan tai siitä pyritään pääsemään kokonaan eroon.

Ulkoasu tulee olemaan päräyttävä, rouhea, veikeä ja freesi. Lopputulos riippuu siitä, mitä grafiikkakommissio sattuu milloinkin vetämään.

Kuvituksen määrä tulee pomppaamaan huikeasti. Tähän mennessä peräti kolme postausta on sisältänyt kuvan. Kakkonen tulee olemaan kuvituksen määrän kasvunopeudessa yksi Euroopan johtavista blogeista.

Sivuilla tulee esiintymään säännöllisen satunnaisesti vierailevia tähtiä, todennäköisimmin haastatteluiden muodoss.

Mutta kanna nyt kortesi kekoon, kerro kerro kerro mitkä ovat MOS-blogin ne huippuhetket jotka muistat kuin lätkän mm:n, Lordin voiton tai Harri Holkerin silakkaruokavinkit!

Kirjoitti Konsonantti @ 11:34 PM :: 0 ajatusta Spottaa

6 tai 5

Yllättäen MOSII-projektiryhmä havaitsi, että kaikki saattaa valmistua jopa päivän etuajassa. Nyt koko organisaatio pohtii, pitäisikö ajansäästymisen johdosta suurta paukku (c) siirtää vuorokausi aiemmaksi.

Projektiryhmän ydintiimin havaittiin eilen ajautuneen mielenkiintoisiin keskusteluihin alkuluvuista ja tekoälystä. Johtopäätöksen olivat huikeita. Syntyi konsensus siitä, että todennäköisesti neuroverkkojen pohjalta luotu tietoinen tekoäly sairastuisi psykoosiin tai ainakin huippunsa jälkeen rappeutuisi alzheimerin kaltaisin oirein. Asiasta on löyty eurolla vetoa erään Lontoolaisen vedonlyöntitoimiston kanssa.

Voi olla, että tietoista konetta ei kiinnostaisi vitunkaan vertaa. Tai se tutkisi verkosta erilaisia trippiraportteja ja loisi itselleen mallinnuksen humalasta. Kännissä se vittuilisi ihmisille. Hauskaa olisi, jos sen huumorintaju olisi omituinen. Tietysti siitä voi tulla idiootti, joka ei vaan opi. Eikä sitä kiinnostaisi.

Tekoälyt kirjoittavat jo nykyään loogisia kirjoja, kymmenen vuoden päästä jo ihan hyviä opuksia. Tekoälyn säveltämä musiikki on jo billboardin listoilla. Tekoäly voittaa ihmisen pokerissa. Oletteko miettineet, että google on varsin edistynyt tekoäly?

Kirjoitti Konsonantti @ 10:01 PM :: 0 ajatusta Spottaa

7

Koko työmaa seurasi jännityksellä, kun uhkarohkeasti, ilman mitään varmuuskopioita koko komeus siirrettiin bloggerilta bloggerbetalle. Siirto onnistui yliodotusten.

Ilmeisesti mitään ei kadonnut. Ainoastaan fonttien kanssa ilmeni pientä hässäkkää. Mutta mikäs sen parempi tapa pitää vireystilaa yllä, kuin tuskailla fontteja?

Perjantaina talkooporukka juhlii harjannostajaisia. Kyllä kelpaa, kurkihirsi on sen verran komia! Sitä paikoilleen hilatessa rallatellaan ja vislataan klassikkobiisiä Sotkanpoikii ilman spottii ja mahdollisesti keskustellaan osuvasta "Särkyneiden unelmien kaupunki"-kamppiksesta. Sitä tosin ollaan jo ihmetelty, miksi se särkynyt-sana on tippunut pois julkitulleessa versiossa....

Kirjoitti Konsonantti @ 12:24 AM :: 1 ajatusta Spottaa

Wednesday, November 22, 2006

7,5

Välipalaa pahimaan hinkuun. Lämmittelyä! Joku googlasi tiensä tänne: "Evia vaikeuksissa". Kyseessähän on pörssiyhtiö, mikä on metkaa, koska se tarjoaa maassamme ainutlaatuisen mahdollisuuden katsoa miten asioiden oikea tola ja mainostoimiston puhe poikkeavat toisistaan.

Osavuosikatsaus kertoo karua kieltään. Nuo luvut kertovat vaikeuksista. Liiketulos TAPPIOLLA yli puolet myyntikatteesta. Myyntikate ja liikevaihto dyykanneet yli 20 pinnaa. Siis vuosineljännes verrattuna vuoden takaiseen.

Nettisivujensa päivittyminen on ollut nihkeää. Se voi kertoa, että yrityksestä puuttuu osaamista. Evialta ei puutu. Pikemminkin se kielii resurssipulasta. Se voi johtua kahdesta syystä, yrityksellä joko menee todella hyvin tai sitten heikosti. Joko tai. Tämä realiteetti ja osa-vuosikatsaus kertovat kumpi vaihtoehdoista on oikea.

Ilman talouslukuja esim Y&R:n saitilta on bongattavissa ihan samat jutut. Henkilöstön määrä taitaa olla jo alle Bates-fuusiota edeltänyttä aikaa. Lienee suora seuraus avainhenkilöiden lähdöstä. Toimiston tapauksessa hämmentävää on johdon/projektijohdon ja luovien suunnittelijoiden määrä. Ei moinen epätasapaino voi kannattaa, varsinkin jos huomioi vuoden 2004 lukujen pohjalta, että ylimmän johdon, kolmen ihmisen liksa nielaisee puolet myyntikatteesta.

Pian tätä tulee lisää. Are you ready to rock?

Kirjoitti Konsonantti @ 12:07 PM :: 0 ajatusta Spottaa

8

Huomenna suureen paukkuun on viikon verran aikaa. MOSII-crew pähkäilee avajaisiin liittyen nettiradiolähetysten mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia.

Uutuutta kohtaan osoitettu laaja kiinnostus on yllättänyt hankkeen taustatahot. Suoria kyselyjä on saapunut tulvimalla. Yhteydenottokynnys on selkeästi onnistuttu ylittämään.

Projektin etenemistä on viimepäivinä saavuttu seuraamaan peräti kahdesti googlettamalla: "homeiset perunat". Hämmentävää.

MOSII tulee kantamaan kortensa kekoon myös tulevien vaalien osalta. Luvassa on erilainen lähtestyminen vaalimainontaan, sillä varauksella, että projekti etenee eilen solmitun puitesopimuksen mukaisesti.

Kirjoitti Konsonantti @ 12:42 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Tuesday, November 21, 2006

8,5

Grafiikat valmistuvat kuin viimeistä päivää. Kiitos tuesta vahvan ja oluella palkittavan työpanoksen antaneelle grafiikkaorganisaatiolle. Huhujen mukaan odotettavissa on ainakin kromia ja verta. Siinä silmä lepää!

Ennakkotiedonantona, viralliset avajaiset ovat ensiviikon torstaina klo 18. Ennen sitä tänne eksyneet ja erikseen kutsut arvovieraat pääsevät juhlimaan virtuaaliseen gaalaan. Luvassa yllätysohjelmaa ja juhlapuhe. Joten live-meseä updeittaamaan, jollei sitä vielä ole. Kenties järjestetään myös valikoidut arpajaiset, joissa pääpalkintona annetaan blogin pitäjä. Joten ei kun tiedustelemaan, josko olet oikeutettu arvan ostamiseen.

Kirjoitti Konsonantti @ 8:25 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Monday, November 20, 2006

9...

Koska blogimonsterin rakennustyöt kiinnostavat kuin Kampin taannoinen monttu konsanaan, olemme päättäneet sahata työmaata ympäröivään aitaan reikiä. Jo pelkkä tieto siitä, että täällä on jotain meneillään, sai ihmiset liikkeelle.

Se on ihan ymmärrettävää, kun samaan aikaan toisaalla ei tapahdu mitään hauskaa. Rönkkö on kieltäytynyt luovan johtajan vakanssista, nuorille suunnittelijoille vittuillaan samaisessa mestassa uuden keskijohdon toimesta ja downswingin alkaminen sen lafkan osalta ennenaikaisti itseään. Mutta ketä se edes kiinnostaa, onhan yritys menettänyt kiinnostavuutensa alkuperäisen troikan siirryttyä antoisampiin puuhiin.

Haluatko osallistua talkoisiin? MOS II:sta on tehty lehdistötiedote. Laita meiliä, tai pyydä tästä topicista se itsellesi, julkaise se ja olet pala historiaa!

Kirjoitti Konsonantti @ 10:44 PM :: 0 ajatusta Spottaa

Countdown ja skaba

Jep jep, se on alkanut. Virallinen countdown. Ei ihan vielä, mutta hyvin pian räjähtää, jos ei poksahda. Siihen asti seurattavissa on ainutlaatuinen "Making of"-dokumentaatio jo ennen teoksen valmistumista. Kyllähän blogi on selkeästi teos. Olisikin.

Niin, se odotettu kisa! Kun Julma-Henri sanoo, että vihreä rauhottaa ja valkoinen piristää, niin mitä ihmettä herra meinaa?

Kirjoitti Konsonantti @ 9:33 AM :: 0 ajatusta Spottaa

Babylon Haffi Bunn!

Never say never. Babylon palaa. 30 % tuuheampana. 15 % kyynisempänä. 20 % empaattisempana. Tarpeentullen tuplasti vittumaisempana. Ensi-ilta pian. Tarkkaile tätä osoitetta. Tule kaapista, kerro kavereillesi fanittavasi MOSsia. Ei sitä, vaan sitä kakkosta!

Kirjoitti Konsonantti @ 4:23 AM :: 0 ajatusta Spottaa