Wednesday, November 22, 2006

7,5

Välipalaa pahimaan hinkuun. Lämmittelyä! Joku googlasi tiensä tänne: "Evia vaikeuksissa". Kyseessähän on pörssiyhtiö, mikä on metkaa, koska se tarjoaa maassamme ainutlaatuisen mahdollisuuden katsoa miten asioiden oikea tola ja mainostoimiston puhe poikkeavat toisistaan.

Osavuosikatsaus kertoo karua kieltään. Nuo luvut kertovat vaikeuksista. Liiketulos TAPPIOLLA yli puolet myyntikatteesta. Myyntikate ja liikevaihto dyykanneet yli 20 pinnaa. Siis vuosineljännes verrattuna vuoden takaiseen.

Nettisivujensa päivittyminen on ollut nihkeää. Se voi kertoa, että yrityksestä puuttuu osaamista. Evialta ei puutu. Pikemminkin se kielii resurssipulasta. Se voi johtua kahdesta syystä, yrityksellä joko menee todella hyvin tai sitten heikosti. Joko tai. Tämä realiteetti ja osa-vuosikatsaus kertovat kumpi vaihtoehdoista on oikea.

Ilman talouslukuja esim Y&R:n saitilta on bongattavissa ihan samat jutut. Henkilöstön määrä taitaa olla jo alle Bates-fuusiota edeltänyttä aikaa. Lienee suora seuraus avainhenkilöiden lähdöstä. Toimiston tapauksessa hämmentävää on johdon/projektijohdon ja luovien suunnittelijoiden määrä. Ei moinen epätasapaino voi kannattaa, varsinkin jos huomioi vuoden 2004 lukujen pohjalta, että ylimmän johdon, kolmen ihmisen liksa nielaisee puolet myyntikatteesta.

Pian tätä tulee lisää. Are you ready to rock?

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:07 PM