Monday, September 04, 2006

Pomo

- Ihminen! Lähetä tuntematon numero Zedin numeroon 16400, niin saat selville kuka sinulle soitti ja lisäksi erillisessä tekstiviestissä rahanarvoisen edun.

Tuo kammotus mekaanisine jäniksineen on menneen talven lumia. Kryptinen ja kuluttajaa sekoittava Zed mainintakin on poissa. Zed is baby, Zed is dead. Tai ainakin varjo entisestään.

Fonectan Finder on ihan kätevä palvelu. Mutta vähän jämähtänyt ja rahanarvoinen etu, joka sittemmin vääntyi lisäeduksi, on varsin harvoin ihan oikea etu. Mutta nyt markkinoille paukkaa mainio palvelu, joka vastaa tämän ajan vaatimuksia.

Finnetin Pomo-palvelu selvittää heti puhelimen soidessa automaattisesti soittajan nimen, jos sitä ei ole puhelimen muistissa. Eli siis tietää jo ennalta kenen kanssa puhuu. Varsin kätevää, näinhän tekniikan pitäisi toimia. Täysautomaation ohella valittavana on myös puoliautomaatti ja manuaali, joista viimeksi mainittu ei tuo mitään lisäarvoa Fonecta Finderiin verrattaessa.

Hassua on se, että palvelu kohdennetaan idioottimaisesti vain yritysjohdolle. Ehkä 0,55 euron hakukohtaista hintaa pidetään ihan peruskuluttajan kannalta kohtuuttoman korkeana. Mistä näitä tietää?

Palvelulla kun olisi oikealla kohdistuksella potentiaali supersuosikiksi, jopa nakertamaan Finderin markkinaosuutta ja automaattisen toiminnan ansiosta ei 16400-numeron top of mindistakaan olisi hallaa.

Entä kamppis? Tuo sikaria tuprutteleva herra vittumaisine ilmeineen ei houkuttele klikkaamaan. Harmaata ja ikäviä assosiaatioita. Käteen voi jopa jäädä mielikuva siitä, että olen vittupää jos käytän tätä palvelua.

Kai palvelun eduista jotain argumentaatiota olisi irronnut, jos olisi yrittänyt? Olisi varmasti vähän houkuttelevampi lähestyminenkin irronnut. Nykyinen kun ei vetoa järkeen eikä sen enempää tunteisiin. Missä on haluttavuus?

Banneri ei kerro yhtään mitään palvelusta, joka on oikesti tarpeisiin vastaava. Fläsäytettykin on, mutta ei palvelua demoten. Palvelukin on selkeästi enemmän assari kuin pomo.

Onkohan tässä mietitty taas mitään loppuun asti?

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:28 AM