Wednesday, August 09, 2006

Vihertävää

Vihreät on mielenkiintoinen puolue. Jos onkin päässyt yhden asian liikkeen leimasta edes jossain määrin irti, niin luonnosta vieraantuneiden / yksisilmäisten urbaanien jäsenten toiminta nakertaa uskottavuutta toisesta päästä.

Kuinka ollakaan Vihreät nappasi mainostoimisto Taivaan uudistamaan visuaalista ilmettään. Mikäs siinä, ei ole mainostoimiston vika, jos asiakas toimii omaa ideologiaansa vastaan. Helsingissä kun olisi ollut vihreiden arvojen mukaan pelaava mainostoimisto. Green Day tai jotain sellaista.

Ennenkuulumatontahan moinen ei ole. Olihan naivi Viides virhe -slogan leoparditädin ties kuinka mones virhe. No, sen jälkeen ei ole Greenpeacen kanssa asioitu. Eikä ole ollut väliksikään, jos ajattelu on yhtä nerokasta kuin nyt Suomessa kokoontuneilla suotieteilijöillä. Unohtivat, että Suomen 10 miljoonasta suohehtaarista valtaosa on täysin luonnontilassa. Väittämä siitä, ettei turve ole uusiutuva luonnonvara on täysin hatusta vedetty. Tuskin turvetuotantoalueet ovat kovin paljoa jääkautta vanhempaa perua.

Kiasmalla on ihmisiä häkissä. Vastustetaan turkistuotantoa. Turpeestahan on tehty onnistuneesti kankaita ja vaatteita, mutta sekin on paha tämän toisen ääriaineksen takia. Jos niitä turkkeja ei tuoteta Suomessa, ne tuotetaan Venäjällä. Eläinten oloja ehkä on varaa parantaa, mutta mitenkään pyörittelemällä turkistuotannosta ei saa epäeettistä. Kun muistelee jonkun kettutytön julkisuudessa mainitsemaa "faktaa" siitä, että lehmä tekee luonnossa pesän, nauraa aina katketakseen.

Hasan palkkasi toisen varatoimarin. Hyvähän niitä on olla aina varalla. Nykyisellä johdolla suunta ei tainutkaan kääntyä nousuun. Jossain vaiheessa tiet on kuljettu, ovet suljettu. Niin, pätevän kaverin sinne palkkasivat. Nyt voi tapahtuakin jotain myönteistä.

Eihän siinä. Viekää korut kädestä, vanat vedestä, loput edestä.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 7:24 AM