Tuesday, August 22, 2006

Riot On!

Joskus ammoin, IT-haipin vielä hehkuessa kuumana täytti kaverini 30 vuotta. Juhlat järjestettiin. Paikkana oli tyttöystävänsä työpaikan viihdekerros saunaosastoineen, bilispöytineen, baareineen ja leffateattereineen.

Eilen paikkasin viimein elokuvanmentävän aukon sivistyksessäni ja katsoin Riot On -leffan. Eikä ollut mikään turha tapaus! Kyseessä on ehdottomasti inspiroivin ja innoittavin katsomiskokemus pitkään aikaan.

Riot-E oli hieno yritys. Sillä oli uskomaton potentiaali. Oikeastaan homma jäi kiinni hyvin pienestä. Jos yksi kuudesta perustajasta olisi ollut jarrumiestyyppiä, olisi homma mennyt huomattavasti paremmin. Tai jos yritys olisi pysynyt pystyssä vuoden, pari pidempään. Tai vastaavasti kaikki olisi tapahtunut pari vuotta myöhemmin.

Lieveilmiöt jätettäköön nyt lieveilmiöiksi, eli ei niihin sen enempää. Mutta työpaikkana Riot oli hyvä ja innostava. Joskin strategian puute saattoi rassata. Mutta ilmapiiri oli ainutlaatuinen. Tuskinpa niin inspiraatiohakuisissa mainostoimistoissakaan on päästy vastaavaan edes hulluinpina vuosina.

Markkinointi- ja viestintä, jota Riot teki oli uskomattoman hienoa. Ja se oli ennen kaikkea vakuuttavaa. Psykologian käyttö oli neroutta hipovaa ja meno oikeaoppisen anteeksipyytelemätöntä. Riot ei pelännyt olla arrogantti. Kaikessa oli läsnä se "omanjutunpalo", jota monesta kunnolla futaavasta rokkibändistä löytyy. Ja B2B:n ohella kuluttajamainonta oli upeaa.

Ainoastaan tuote kusi. Eikä ihme, tekniikka oli vielä hieman rajoittunutta ja Riot olisi tarvinnut 3G:n. Ihan siinä missä 3G tarvitsisi tänäkin päivänä Riotin. Nyt konsepti voisi toimia - ei - nyt konsepti toimisi (jarrumies-disclaimerilla).

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:49 AM

Read or Post a Comment

Niin... Itse mietin silloin, kun kyseisen pätkän vihdoin näin, ja edelleen sitä, että mikä oli objektiivisuuden aste. Ottaen huomioon, että yksi tekijöistä oli entisiä raiottilaisia ja kaiken kuulemani perusteella ei enää niiiin hyvissä väleissä useimpien kanssa...

Se vaivasi ja jäi vaivaamaan, että minkä värisessä "lehtimaastossa" sitä mentiinkään ja kuinka asioita esitettiin, miksi, miten ja minkä takia.

Mutta yleisesti. Joskus hyvät ideat vain keksitään liian aikaisin.

Posted by Blogger hna @ 1:41 PM #
 
<< Home