Friday, May 05, 2006

The roof, the roof

the roof is on fire / We don't need no water let the motherfucker burn

Burn motherfucker burn

Nyt se on nähty, vuoden kulttuuriteko. Se, minkä palokunta mellakkapoliisin avustamana yritti estää, on viety loppuun. Sääli, että se tapahtui vasta nyt. Vuosikausia aikaisemmin toteutettuna teolla olisi säästetty huomattavasti yhteiskunnan rahoja turhien purkamista vastustavien valitusten haihtuessa niin sanotusti savuna ilmaan.

Vakavammin, turha asiaa on kauhistella. Nehän olisi purettu joka tapauksessa. Nyt rakennusvanhus lähti ainakin tyylillä. Kyllä ihmisellekin polttohautaus on paloittelusurmaa eettisempi tapa jättää maailma, miksei sitten rakennukselle?

Tekijä oli joko mukana Vapun tapahtumissa. Toinen vaihtoehto on, että tekijä on joku, jota Vapun näkyvä mielenilmaus otti päähän. Molemmat ovat mahdollisia ja veikkaan, ettei veijaria saada koskaan kiinni. Kenties virkavalta nappaa jonkun syntipukin, joka näytön puutteen takia vapautetaan parin valituskierroksen jälkeen korkeammassa oikeusasteessa.

Mutta siis, veikkaan vaihtoehtoa B, Vapun hulinoinnista ärsyyntynyttä tahoa. Nythän huomio ohjautuu pois itse asiasta. Yleinen kauhistelu elää lööpeissä muutaman päivän ja sitten meillä on taas joku julkkisskandaali.

Toisaalta. Mitä tulee vaikuttamiseen, niin jo nähdyn kaltainen radikalismi on yksi keino. Mutta tuekseen se tarvitsee myös muita kanavia, ihan niitä perinteisiä ja epäseksikkäitä eikä ollenkaan ihkuja. Mutta tässä vaiheessa turhan moni "meitä ei kuunnella" -ihminen menettää mielenkiintonsa. Pitäisi tehdä oikeasti jotain.

Varmaa on, että niin kauan kuin meillä on järjestelmä, joka tähän asti toi esimerkiksi Kansan Uutisille 800.000 euroa vuodessa rahaa, eli 25 % liikevaihdosta, ei muutosta tule. Valtapuolueiden, Pajamäen kirjassaan kritisoiman ahneen sukupolven ulkopuolelta on vähän vaikea saada ääntä kuuluviin.

Kun äänen saa kuuluviin, pitää olla sanottavaa. Nyt on parin päivän puheenvuoro, mutta missä ovat puhemiehet, joilla olisi oikeasti mietittyä sanottavaa?

Silti mielessä kummittelee myös se, että tv:ssä pahasti alakynteen jäänyt vasemmisto haluaa uudet 15 minuuttiaan. Nythän kansalaispalkan kokonaiskustannuksia ei laskettu ja Olli ja se toinen oikeistolainen veivät hamsteritukkaa ja kaveria 12-0.

Ja niin, jos homman haluaa vetää oikeasti tyylillä, niin aloittaa sopii sillä, että pahoittelee tilanteen ryöstäytymistä käsistä... Epäilen, että tällainen normaaliin sosiaaliseen vuorovaikutukseen perustuva nöyrtyminen on liian vaikeaa. Toivon, ettei se ole. Koska sitten tämä liekkimeri saattaa johtaa johonkin.

Jos sanottavaa ei ole, niin tilanne on vähän nolo. Siksi myös vasemman reunan ääriaines saattaa ajatella niin pitkälle, että todisteet on hävitettävä. Huomio on johdatettava johonkin muuhun. Välillä mustavalkoinen ajattelu nimittäin aiheuttaa paradokseja, jotka eivät voi kuin naurattaa.

Koska EU:n hyödyt ovat kaupallisia, EU on paha. Koska kaupallisuus on kaikissa muodoissaan paha. Suomi pois EU:sta! Mutta mitä, Suomenlippu on myös paha. Koska pieni ääriryhmä käyttää tätä symbolia. Siinä myös isänmaallisuus on paha! Onko itsenäisyyden ja isänmaan painoarvoa vähentävä EU nyt hyvä vai paha ja miten on sitten Suomen osa?

Ja toisekseen, bulkkituotteiden ja elinkaareltaan vanhojen tuotteiden tuotantoa siirretään kauko-itään, siinä ei itku auta. Ja se on ihan järkevää. Länsimaissa kuitenkin tiedostava väki tarkkailee yritysten toimintaa ja tarttuu epäkohtiin. Suoraan aasialainen alihankkija olisi tämän kontrollin ulkopuolella.

Toki alihankkijalta ostavat yhtiöt kohtaavat painostusta. Niin tai näin. Kehitysmaihin syntyy työpaikkoja ja vaikka palkkaus on edullinen, niin sikäläisiin olosuhteisiin suhteutettuna se on hyvä. Tässä työväestön asiassa kannattaisi pitää mukana myös globaali ulottuvuus. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja asioita ei voi käsitellä yksi kerrallaan.

Taloudellinen vakaus on varmaan kaikkien intresseissä? Sitä EU tuo. Jos joku on eri mieltä, niin odotan äärivasemmalta todella vakuuttavia argumentteja perusteineen. EU:n itälaajentumisen myötä myös Suomen talous on saanut piristysruiskeen. Meillä on paljon vientiä sinne. Unohtaa ei sovi myöskään EU:n tulleja, jotka kaikessa vittumaisuudessaankin takaavat sen, että täällä on järkevää tuottaa hyödykkeitä. Eli täällä on myös työpaikkoja.

EU:n ulkopuolella Suomen talous olisi aika heikossa jamassa. Meillä ei ole norjalaisten tavoin öljyä. Onhan meillä metsät ja Nokia. EU:n ulkopuolella vaihtoehtona olisi olla pelinappula globaalissa valuutta- ja korkopelissä, joka heiluttaisi pientä markkaa ihan eri tavalla kuin saatanallista euroa. Devalvaatiopolitiikkakin on tekohengitystä, eikä pitkällä tähtäimellä mahdollista. Jos devalvaatiosta huolimatta vienti ehkä vetäisi,olisi hyöty nimellinen, koska samalla kaikki tänne tuotava kallistuisi.

Ja hei, EU:n myötä alkaa viimein olemaan oikeita mahdollisuuksia ihan Euroopanlaajuiseen ammattiyhdistykseen, koska talouden pelisäännöt samankaltaistuvat. Ehkä joku tajusi tämän ja pisti haisemaan. Oikein kunnon usvapilven.

Yksinäisen suden teoria täytyy myös huomioida. Yhden pettyneen ja katkeran ihmisen rage against the machine on saanut aikaan ennenkin häkellyttävää jälkeä. Ei tämä olisi ollenkaan poikkeuksellista.

Vai olisiko kysymyksessä Kulovalkean tajunnan räjäyttävä sissipromo. Ainakin tulen tekoa on harjoiteltu, kuten sivustolta löytyvä video todistaa. Hienosti ennakoitu, PHS ja Trainer's House!

Oli miten oli, asia saa naurettavat mittasuhteet. Varmasti suuremmat kuin oikeasti huomattavasti vakavampi Friisilän paukku. Sitä paitsi Friisilä on Espoossa. Ketä kiinnostaa itäisen rannikkokaupungin nuotiot? Onhan se iso roihu, mutta jokainen kykenee nimeämään heti 50 oman elämän kannalta merkittävämpää ja oikeasti tärkeää asiaa.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:59 PM

Read or Post a Comment

Minusta tämä suppeus "puolien valinnassa" ja "vihollisen" valinnassa ovat niin suolesta. Ja niin loputtoman mustavalkoista.

Akateemisesti koulutetut nuoret puhuvat paskatöistä, joita kuitenkin juuri moni pätkätyöläinen tekee. Niistä ei saa "mitään", ne "eivät anna mitään" ja kun niitä tekee "tuntee ettei arvosteta". Wattaa...

Luokkajakoahan se on. Duunarin ei pidä olla syvistynyt, että duunari voisi tehdä työtään. Minä haistan tässä sellaista ylenkatsontaa.

Alkakaa vain yrittäjiksi "kirjoittelijat", niin huomaatte pian että se oma pikku "kirjoittelunurkkaus" kannattaa ihan itse vaikkapa siivota, viedä roskat jne.

"Autetaan kehitysmaita!", mutta vittuako ne vie meidän työpaikat. Niin ne samat paskaduunit, liukuhihnoilta.

Ollaan vähän hupsuja ja heitetään kaasupullo avotuleen, kivitetään niitä vitun natsisika prankkareita ja fasistikyttiä, jotka itse soitettaisiin HETI, jos joku dorka sytyttäisi vapputunnelmissaan oman piharoskiksen.

Halutaan kaikille 700 euroa kuussa, jolloin kaikki olisivat jälleen samalla viivalla. Palkat voisivat laskea, koska kaikilla olisi joka tapauksessa ne 700 euroa. Eikä yhteiskunta pyöri sillä, että verotettaisiin vain noita 700 euroa, tarvitaan vähän till, vähän jotain muutakin.

Olli Rikala oli ihan smarttijätkä laskiessaan vähän jotain lukuja. Jotkut eivät selkeästi olleet. Ollilla voi olla kovat kaulassa, mutta Ollikin on hillunut enemmän kuin hippiäiset raakasilkkikaavussa ja soittanut puista nokkahuilua.

Makasiinien polttaminen ei ollutkaan tarkoitettu pelastamaan mitään Makasiineista. Se oli dorkien jatkotempaus, sissimainontaa tai vastavallankumouksellisten. Typerää joka tapauksessa. Sitten varjoissa ollaan niin nokkelia ja taputeellaan pieniä karvaisia käsiä. Hallelujah.

"Tulevaisuutta on niin vaikea ajatella", sissos. Eikö juuri näiden akateemisten prekaariaattien pitäisi kyetä ajattelemaan tulevaisuutta? Eikö kaikkien?

Pajamäen puheenvuoro on ollut edes pidemmälle viety, paremmin perusteltu ja myös luvuin esitetty. Vaikka mukana on paljon mutua, niin näytetään niitä lukuja ja selitetään asiaa auki. Ollaan tulilinjalla myös, mutta sentään vähän vankemmin, eikä vain nillitetä. Pajamäki sentään yrittää vaikuttaa asioihin, vallitsevassa järjestelmässä.

Mennään sitten omine vaikuttimineen ehdokkaiksi ja vaikka puolueen sisään "suo, kuokka ja jussi" -meiningillä. Turha odottaa, että yhden viikon lööpeillä mikään vielä muuttuisi. Se voi viedä vaikka koko loppu iän eikä edes riitä.

Pitää olla jokin suunnitelma mitä riehunnalla ja Makasiinien polttamisella halutaan ajaa. Sellainen konkreettinen, jota viedään muutenkin eteen päin. Jos kaipaa aiheesta luettvaa, niin lukekaa Stalin kirja, se paksu ja suht uusi. Niin sitä pitää, Soso neuvoo miten hommat hoidetaan kotiin ja kaikista tulee, oi niin onnellisia.

Posted by Blogger hna @ 12:13 PM #
 

Mitä Wikipediasta löytyi tästä perustuloksi -kutsutusta mallista, niin se näytti jopa tietyin sovelluksin ihan mahdolliselta...

Paitsi, että siinä taitaisi mennä liian monelta korkealta virkamieheltä virka. Mallihan on nyt leimattu vasempaan äärilaitaan, vaikka liberaalinen puolue oikealla paukuttaa ihan samoja teesejä.

Käsittääkseni paskatöiksi vielä useimmiten leimataan erilaiset palveluammatit. Huvittavaa on, että niistä saa paljon paremmat ja sovellettavat valmiudet, joista on hyötyä lähes missä tahansa työssä.

Mikään ei ole rasittavampaa kuin suoraan kauppakorkeasta valmistuneena tuotepäällikön pallille istutettu ihminen. Onkohan näköala vähän hukassa?

Mitä enemmän tämä duunari-porvari-pätkätyö-luokkajako keskustelu myllää, sitä enemmän pidän Saulin pressavaalien teemoista ja ajatuksista.

Toisaalta on liikaa oletettu, että tässä maassa vähän jyrkemmin ajattelevilta ihmisiltä löytyisi aitoa kykyä kuunnella muunkinlaisia mielipiteitä.

Ja hei, suora lainaus eräästä keskustelusta: "Ei näitä asioita politiikalla muuteta. Nämä muutetaan vain mielenosoituksilla!" ja perusteeksi perään Ranska, Ukraina ja muita esimerkkejä.

Ja onnellisuus - hankkikaa viherkasvi.

Posted by Blogger Antti @ 12:09 AM #
 

Ja tervetuloa kaikki Basson kautta tänne päätyneet. Erityisesti antikapitalistit ja mainontaa vihaavat.

Jos keskustelutaitoa löytyy, niin täällä saatatte saada aikaiseksi dialogin markkinoinnin mainonnan parissa työskentelivien ja siitä vastaavien ihmisten kanssa.

Posted by Blogger Antti @ 4:08 AM #
 

Liitetään tähän yhteyteen yksi avautuminen:

Kummallista, että yleinen olettamus tekijöistä on vasemmistoradikaali. Yhtälailla tekijä voi olla joku oikeistolainen, vapun tapahtumista provosoitunut.

Tämä polttohan on varma keino tehdä hallaa itse asialle, jota prekariliike ajaa. Tempaus rakentaa psykologista muuri enemmistön ja asiaa esilletuovien tahojen välille toimien vahvasti kielteisen leiman antavana.

Toisaalta jos tekijät ovat prekariaktivististeja, on todella lyhytnäköistä ajattelua pelata itselleen sankarin viitta. Mikä on se hinta tälle itsekkäälle teolle? Pelko ja vihamielinen suhtautuminen, huomio pois asiasta ja sitä rataa.

Hämmästyttävää on myös, ettei jakeluun mene sen vertaa, että Helsingissä ei montaa julkista paikkaa ole kameran ulottumattomissa. Kannattaisi sen verran suunnitella, ettei tuliliemen hakukeikkoja näkyisi webikamerassa, jonka kuvat valtamedia välittää...

Ja autostahan varmasti löytyy jäämiä, jotka todistavat temppuja teräviä. Eli vaihtoehtona on hävittää auto. Mikä ei olekaan niin helppoa. Ja kadonnut auto toimii puolestaan mainiona aihetodisteena.

Ei pojat, ei tämä homma näin toimi. Kannattaisi vähän ajatella ennen kuin leikkii tulitikuilla. No, mitä Sarasvuo edellä, sitä pienet perässä.

Posted by Blogger Antti @ 12:23 AM #
 
<< Home